Ugnsbakade tacorullar – Recept

5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på ugnsbakade tacorullar!

Dessa ugnsbakade tacorullar blir härligt krispiga och går snabbt och enkelt att göra i ugnen. Servera gärna med ris, en härlig sallad, och dina favoriter bland tacotillbehör!

Jag är riktigt förtjust i dessa tacorullar. De blir riktigt fina och saftiga och fyllda med färs och riven ost som smälter inuti dem.

I detta recept använder jag färs men man kan också fylla dem med stekta kycklingbitar eller fläskbitar istället för färs.

Som tillbehör gillar jag ris och en god sallad, men tacorullarna kan också skäras upp som snittar och serveras med taacosås och nachochips, vilket är ett trevligt tips!

tacorulle banner

Receptet – Så gör du:

Ugnsbakade tacorullar

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Dessa ugnsbakade tacorullar blir härligt krispiga och går snabbt och enkelt att göra i ugnen. Servera gärna med ris, en härlig sallad, och dina favoriter bland tacotillbehör!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 35 minuter
Portioner 8 rullar

Ingredienser
 

  • 550 g färs (nötfärs, kycklingfärs, fläskfärs eller vegofärs)
  • 1 påse tacokrydda + vatten
  • 8 st tortillabröd (ungefär, beroende på brödens storlek)
  • 2 dl creme fraiche
  • 2,5 dl riven ost

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225°C. Sätt ris på kokning till 4 personer om du vill ha det till tacorullarna.
  • Stek färsen i lite olja eller smör, tills den fått färg överallt. Tillsätt tacokryddad i lite vatten och när färsen är färdig, ta bort pannan från värmen och ställ åt sidan. Blanda ned creme fraiche och rör om.
  • Värm en ren stekpanna på medelhög värme, utan någon olja. Stek tortillabröden i cirka 15-30 sekunder på varje sida.
  • Placera en linje av köttblandningen i ena änden av varje tortilla och tillsätt riven ost. Rulla ihop rullarna ordentligt. Placera varje fylld rulle på en plåt klädd med bakplåtspapper med skarven nedåt. Man kan använda en tandpetare för att säkra att rullarna håller ihop.
  • Pensla tortillorna lätt med olja och grädda sedan på 225°C i 15-20 minuter eller tills tortillabröden är krispiga.
  • Ta ut ur ugnen. Servera gärna med ris och sallad, en guacamole, tacosås och gräddfil, alternativt låt svalna och skär upp i snittbitar!
  • Njut av dina ugnsbakade tacorullar!
Måltid Huvudrätt
Kök Mexikanskt
Nyckelord tacorullar, tacorulle

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar