Ugnsbakade Tacorullar – Recept

De här krispiga hemlagade tacorullarna är gjorda på kryddat strimlat nötkött (eller kyckling eller fläsk), tortillas och osttopping. Vi bakar dem i ugn och ser detta som ett favoritrecept, antingen om du vill servera dem kalla och uppskurna som snittar, eller hela som varmrätt!

Jag gillar bifftacorullar bäst, men man kan också fylla dem med strimlad kyckling eller fläsk istället för nötkött.

Så här gör du!

  1. Stek först det kött du vill använda: nöt, kyckling eller fläsk, eller varför inte vegofärs?
  2. Värm tortillorna: Värm stekpanna på medelhög värme, utan någon olja. Stek tortillorna i cirka 15 – 30 sekunder på varje sida.
  3. Lägg tortillorna på en tallrik, gärna med aluminiumfolie för att håla dem varma.
  4. Placera köttblandningen i en linje i ena änden av en tortilla och rulla ihop den ordentligt. Fyll tortillorna med köttet och rulla ihop tortillan. Du kan använda en tandpetare för att säkra att den håller ihop.
  5. Förvärm ugnen till 220 grader C. Pensla tortillorna lätt med olja och täck dem med strimlad ost (om du vill!).
  6. Grädda i 15-20 minuter eller tills tortillabröden är krispiga.
  7. Servera med guacamole, salsa och gräddfil, alternativt låt svalna och skär upp i snittbitar.
  8. Toppningarna är den bästa delen och ett enkelt sätt att få tallriken att se vacker ut! Smaklig måltid!
tacorulle banner

Tacorullar

De här krispiga hemlagade tacorullarna är gjorda på kryddat strimlat nötkött (eller kyckling eller fläsk), tortillas och osttopping. Vi bakar dem i ugn och ser detta som ett favoritrecept, antingen om du vill servera dem kalla och uppskurna som snittar, eller hela som varmrätt!
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 35 minuter
Portioner 8 rullar

Utrustning

  • Stekpanna
  • ugnsform

Ingredienser
  

  • 8 st tortillabröd
  • 750 g valfritt kött: nötkött, fläsk, kyckling, eller vegofärs
  • ost som topping
  • valfria kryddor
  • guacamole valfritt
  • salsa valfritt
  • yoghurtsås eller gräddfil valfritt

Instruktioner

  • Stek först det kött du vill använda: nöt, kyckling eller fläsk, eller varför inte vegofärs?
  • Värm tortillorna: Värm stekpanna på medelhög värme, utan någon olja. Stek tortillorna i cirka 15 – 30 sekunder på varje sida.
  • Lägg tortillorna på en tallrik, gärna med aluminiumfolie för att håla dem varma.
  • Placera köttblandningen i en linje i ena änden av en tortilla och rulla ihop den ordentligt. Fyll tortillorna med köttet och rulla ihop tortillan. Du kan använda en tandpetare för att säkra att den håller ihop.
  • Förvärm ugnen till 220 grader C. Pensla tortillorna lätt med olja och täck dem med strimlad ost (om du vill!).
  • Grädda i 15-20 minuter eller tills tortillabröden är krispiga.
  • Servera med guacamole, salsa och gräddfil, alternativt låt svalna och skär upp i snittbitar.
  • Toppningarna är den bästa delen och ett enkelt sätt att få tallriken att se vacker ut! Smaklig måltid!
Keyword tacorullar, tacorulle

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning