I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på ugnsbakade tacorullar!
Dessa ugnsbakade tacorullar blir härligt krispiga och går snabbt och enkelt att göra i ugnen. Servera gärna med ris, en härlig sallad, och dina favoriter bland tacotillbehör!
Jag är riktigt förtjust i dessa tacorullar. De blir riktigt fina och saftiga och fyllda med färs och riven ost som smälter inuti dem.
I detta recept använder jag färs men man kan också fylla dem med stekta kycklingbitar eller fläskbitar istället för färs.
Som tillbehör gillar jag ris och en god sallad, men tacorullarna kan också skäras upp som snittar och serveras med taacosås och nachochips, vilket är ett trevligt tips!
Receptet – Så gör du:
Ugnsbakade tacorullar
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 550 g färs (nötfärs, kycklingfärs, fläskfärs eller vegofärs)
- 1 påse tacokrydda + vatten
- 8 st tortillabröd (ungefär, beroende på brödens storlek)
- 2 dl creme fraiche
- 2,5 dl riven ost
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°C. Sätt ris på kokning till 4 personer om du vill ha det till tacorullarna.
- Stek färsen i lite olja eller smör, tills den fått färg överallt. Tillsätt tacokryddad i lite vatten och när färsen är färdig, ta bort pannan från värmen och ställ åt sidan. Blanda ned creme fraiche och rör om.
- Värm en ren stekpanna på medelhög värme, utan någon olja. Stek tortillabröden i cirka 15-30 sekunder på varje sida.
- Placera en linje av köttblandningen i ena änden av varje tortilla och tillsätt riven ost. Rulla ihop rullarna ordentligt. Placera varje fylld rulle på en plåt klädd med bakplåtspapper med skarven nedåt. Man kan använda en tandpetare för att säkra att rullarna håller ihop.
- Pensla tortillorna lätt med olja och grädda sedan på 225°C i 15-20 minuter eller tills tortillabröden är krispiga.
- Ta ut ur ugnen. Servera gärna med ris och sallad, en guacamole, tacosås och gräddfil, alternativt låt svalna och skär upp i snittbitar!
- Njut av dina ugnsbakade tacorullar!