Tzatziki med gräddfil – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på tzatziki med gräddfil!

Denna färska tzatziki med gräddfil livar upp alla måltider! Rik, krämig och full av friska smaker.

När du har blandat ihop din tzatziki med gräddfil så finns det oändligt många sätt att använda den. Njut av den som en dipp med färska grönsaker och pitabröd eller kex eller exempelvis till grillat eller medelhavsmat.

Du kan också tillsätta denna tzatziki med gräddfil till pitabröd, servera den tillsammans med en medelhavssallad som tabbouleh eller couscoussallad, eller toppa den på falafel, grillspett, falafelburgare eller tunnbröd.

Kort sagt så älskar jag detta recept på tzatziki med gräddfil och tycker det är riktigt värt att göra. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (4 portioner tzatziki med gräddfil)

  • 3 dl gräddfil
  • 1 dl finhackad gurka
  • 1/2 msk olivolja
  • 1/4 tsk salt
  • 1 st krossad vitlök
  • valfritt: 1 tsk torkad dill (eller 1 msk färsk dill)
  • valfritt: 1 tsk torkad mynta (eller 1 msk färsk mynta)

Instruktioner

  1. Tillsätt gräddfilen i en skål.
  2. Pressa vitlöken och rör ned i gräddfilen tillsammans med olivolja och salt. Tillsätt även valfritt antingen dill och/eller mynta.
  3. Hacka gurkan i små tärningar och lägg i den i tzatzikin.
  4. Färdigt! Låt din tzatziki med gräddfil stå i kylen fram till servering.
  5. Njut av din tzatziki med gräddfil!
Tzatziki med gräddfil

Tzatziki med gräddfil

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på tzatziki med gräddfil! Denna färska tzatziki med gräddfil livar upp alla måltider! Rik, krämig och full av friska smaker.
Förberedelser 2 minuter
Tillagningstid 3 minuter
Total tid 5 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 3 dl gräddfil
  • 1 dl finhackad gurka
  • ½ msk olivolja
  • ¼ tsk salt
  • 1 st krossad vitlök
  • valfritt: 1 tsk torkad dill (eller 1 msk färsk dill)
  • valfritt: 1 tsk torkad mynta (eller 1 msk färsk mynta)

Instruktioner

  • Tillsätt gräddfilen i en skål.
  • Pressa vitlöken och rör ned i gräddfilen tillsammans med olivolja och salt. Tillsätt även valfritt antingen dill och/eller mynta.
  • Hacka gurkan i små tärningar och lägg i den i tzatzikin.
  • Färdigt! Låt din tzatziki med gräddfil stå i kylen fram till servering.
  • Njut av din tzatziki med gräddfil!
Keyword Tzatziki med gräddfil

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning