Turkiskt bröd (Knådfritt) – Recept

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på turkiskt bröd. Detta bröd behöver inte knådas!

Turkiskt bröd

Detta turkiska bröd kräver ingen knådning! Det kanske är svårt att tro, och jag var också lite skeptisk, men ville prova det, och det blev superbra!

Turkiskt bröd är ett traditionellt tunnbröd utan knådning som är fluffigt och så lätt att göra. Färskt ur ugnen är detta bröd fluffigt och perfekt med lite ost.

Det sägs att det finns bagerier i varje hörn av Istanbul. Doften av nybakt bröd är sägs vara så fascinerande att det nästan är omöjligt att inte gå in i varje bageri för att köpa ett bröd.

Detta bröd är lätt och luftigt, och så oemotståndligt att du vill äta hela brödet på en gång.

Turkiskt bröd

Ingredienser

  • 250 g (2 dl) brödmjöl
  • 7 g (2¼ tsk) torrjäst
  • 200 ml (2 dl) varmt vatten
  • 2 tsk strösocker
  • 1 tsk fint salt
  • 1 msk olivolja, för glasering
  • en handfull vita och svarta sesamfrön

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, socker och salt i en stor bunke.
  2. Skapa en liten brunn i mitten av mjölet och tillsätt jästen. Häll vattnet i brunnen och blanda ihop allt med händerna. I detta skede ska degen vara mycket blöt och ganska svår att forma.
  3. Täck blandningsskålen med plastfolie eller en kökshandduk och låt jäsa i cirka en timme (eller tills den har fördubblats i storlek).
  4. Mjöla en arbetsyta och ha ut degen på arbetsytan och se till att tillsätta mycket mjöl för att undvika att den klibbar fast. Forma degen till en platt cirkel (ca 2-3 cm hög).
  5. Lägg degen på en bakplåt med bakpapper penslad med olivolja. Täck degen med en kökshandduk och låt jäsa i ytterligare 45 minuter. Värm ugnen till 250°C under de sista 20 minuterna av denna tid.
  6. Forma toppen av bröddegen genom att först rita en grov innercirkel (med fingertopparna) ca 3 cm från brödkanten. Fyll sedan i mitten av den inre cirkeln med korsade diagonala linjer med cirka 2-3 cm mellanrum (se receptbilden för att få idén).
  7. Använd en konditorpensel och pensla toppen av brödet med olivolja. Strö över svarta och vita sesamfrön och tryck in fröna så långt du kan medan du fortfarande kan se dem för att se till att de stannar i brödet.
  8. Grädda brödet i 8 minuter vid 250° C och vrid sedan ner ugnen till 200° C och grädda i ytterligare 5 minuter (eller tills de är gyllenbruna).
  9. Klart! Låt svalna en aning.
turkiskt bröd

Turkiskt bröd (Knådfritt)

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på turkiskt bröd. Detta bröd behöver inte knådas!
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 30 minuter
Portioner 1 mediumstort bröd

Ingredienser
  

  • 250 g (2 dl) brödmjöl
  • 7 g (2¼ tsk) torrjäst
  • 200 ml (2 dl) varmt vatten
  • 2 tsk strösocker
  • 1 tsk fint salt
  • 1 msk olivolja, för glasering
  • en handfull vita och svarta sesamfrön

Instruktioner

  • Blanda mjöl, socker och salt i en stor bunke.
  • Skapa en liten brunn i mitten av mjölet och tillsätt jästen. Häll vattnet i brunnen och blanda ihop allt med händerna. I detta skede ska degen vara mycket blöt och ganska svår att forma.
  • Täck blandningsskålen med plastfolie eller en kökshandduk och låt jäsa i cirka en timme (eller tills den har fördubblats i storlek).
  • Mjöla en arbetsyta och ha ut degen på arbetsytan och se till att tillsätta mycket mjöl för att undvika att den klibbar fast. Forma degen till en platt cirkel (ca 2-3 cm hög).
  • Lägg degen på en bakplåt med bakpapper penslad med olivolja. Täck degen med en kökshandduk och låt jäsa i ytterligare 45 minuter. Värm ugnen till 250°C under de sista 20 minuterna av denna tid.
  • Forma toppen av bröddegen genom att först rita en grov innercirkel (med fingertopparna) ca 3 cm från brödkanten. Fyll sedan i mitten av den inre cirkeln med korsade diagonala linjer med cirka 2-3 cm mellanrum (se receptbilden för att få idén).
  • Använd en konditorpensel och pensla toppen av brödet med olivolja. Strö över svarta och vita sesamfrön och tryck in fröna så långt du kan medan du fortfarande kan se dem för att se till att de stannar i brödet.
  • Grädda brödet i 8 minuter vid 250° C och vrid sedan ner ugnen till 200° C och grädda i ytterligare 5 minuter (eller tills de är gyllenbruna).
  • Klart! Låt svalna en aning.
Keyword Turkiskt bröd

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning