Turkisk svartkålssoppa – Recept

4.8/5 baserat på 4 betyg

I denna artikel ger jag ett riktigt gott recept på svartkålssoppa!

Detta recept är inspirerat av ett klassiskt turkiskt recept, med namnet kara lahana corbasi (ursäktar eventuella fel i stavningen). Ljuvligt matig, värmande och härligt rustik, detta är en perfekt gryta till att njuta av en vinterdag.

Svartkålssoppa

En turkisk vän till mig bjöd mig på denna svartkålssoppa nyligen, och jag tyckte verkligen om den. Serveras gärna med ett gott lantbröd.

Så här gör du denna mättande svartkålsoppa!

Svartkålssoppa

Receptet - Så gör du:

Turkisk svartkålssoppa

4.8/5 baserat på 4 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Detta recept är inspirerat av ett klassiskt turkiskt recept, med namnet kara lahana corbasi (ursäktar eventuella fel i stavningen). Ljuvligt matig, värmande och härligt rustik, detta är en perfekt gryta till att njuta av en vinterdag.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 35 minuter
Totalt 45 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 1 knippe svartkål
  • 350 g vita bönor
  • 2 st gula lökar, finhackade
  • 1 st fint tärnad potatis, skalad
  • 1 msk bulgur
  • 1 liter vatten
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk chilipeppar
  • 2 msk majsmjöl
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar

Instruktioner

  • Tvätta svartkålen noga och låt vattnet rinna av. Finhacka sedan svartkålen. Skala och tärna potatisen i små bitar.
  • Låt den hackade svartkålen ligga i vatten en stund låt sedan vattnet rinna av ordentligt på nytt.
  • Skala skalet på löken, och finhacka sedan löken.
  • Tillsätt smör, olja, hackad lök och tomatpuré i din panna och stek. Tillsätt potatisen i pannan.
  • Tillsätt svartkålen till pannan, och efter att ha stekt några minuter till, tillsätt vattnet.
  • Tillsätt bulguren.
  • När kålen börjar mjukna, tillsätt de vita bönorna.
  • Tillsätt sedan kryddorna inklusive saltet och låt soppan koka upp.
  • Ta lite av soppans vätska och blanda det med majsmjöl i en separat skål, tillsätt sedan lite i taget till den huvudsakliga grytan.
  • När alla ingredienser är mjuka och fina och soppan tjocknar, ta bort den från spisen och servera.
Måltid Huvudrätt, Soppa
Kök Turkiskt
Nyckelord Turkisk svartkålssoppa

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar