Turkisk svartkålssoppa – Recept

I denna artikel ger jag ett riktigt gott recept på svartkålssoppa!

Detta recept är inspirerat av ett klassiskt turkiskt recept, med namnet kara lahana corbasi (ursäktar eventuella fel i stavningen). Ljuvligt matig, värmande och härligt rustik, detta är en perfekt gryta till att njuta av en vinterdag.

Svartkålssoppa

En turkisk vän till mig bjöd mig på denna svartkålssoppa nyligen, och jag tyckte verkligen om den. Serveras gärna med ett gott lantbröd.

Så här gör du denna mättande svartkålsoppa!

Ingredienser (4 portioner)

  • 1 knippe svartkål
  • 350 g vita bönor
  • 2 gula lökar
  • 1 fint tärnad potatis
  • 1 msk bulgur
  • 1 liter vatten
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk chilipeppar
  • 2 msk majsmjöl
  • 1 matsked smör
  • 1 matsked olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar

Instruktioner

  1. Tvätta svartkålen noga och låt vattnet rinna av. Finhacka sedan svartkålen. Skala och tärna potatisen i små bitar.
  2. Låt den hackade svartkålen ligga i vatten en stund låt sedan vattnet rinna av ordentligt på nytt.
  3. Skala skalet på löken, och finhacka sedan löken.
  4. Tillsätt smör, olja, hackad lök och tomatpuré i din panna och stek. Tillsätt potatisen i pannan.
  5. Tillsätt svartkålen till pannan, och efter att ha stekt några minuter till, tillsätt vattnet.
  6. Tillsätt bulguren.
  7. När kålen börjar mjukna, tillsätt de vita bönorna.
  8. Tillsätt sedan kryddorna inklusive saltet och låt soppan koka upp.
  9. Ta lite av soppans vätska och blanda det med majsmjöl i en separat skål, tillsätt sedan lite i taget till den huvudsakliga grytan.
  10. När alla ingredienser är mjuka och fina och soppan tjocknar, ta bort den från spisen och servera.
Svartkålssoppa

Turkisk svartkålssoppa

I denna artikel ger jag ett riktigt gott recept på svartkålssoppa! Detta recept är inspirerat av ett klassiskt turkiskt recept, med namnet kara lahana corbasi (ursäktar eventuella fel i stavningen). Ljuvligt matig, värmande och härligt rustik, detta är en perfekt gryta till att njuta av en vinterdag.
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 35 minuter
Total tid 45 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 1 knippe svartkål
  • 350 g vita bönor
  • 2 st gula lökar, finhackade
  • 1 st fint tärnad potatis, skalad
  • 1 msk bulgur
  • 1 liter vatten
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk chilipeppar
  • 2 msk majsmjöl
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar

Instruktioner

  • Tvätta svartkålen noga och låt vattnet rinna av. Finhacka sedan svartkålen. Skala och tärna potatisen i små bitar.
  • Låt den hackade svartkålen ligga i vatten en stund låt sedan vattnet rinna av ordentligt på nytt.
  • Skala skalet på löken, och finhacka sedan löken.
  • Tillsätt smör, olja, hackad lök och tomatpuré i din panna och stek. Tillsätt potatisen i pannan.
  • Tillsätt svartkålen till pannan, och efter att ha stekt några minuter till, tillsätt vattnet.
  • Tillsätt bulguren.
  • När kålen börjar mjukna, tillsätt de vita bönorna.
  • Tillsätt sedan kryddorna inklusive saltet och låt soppan koka upp.
  • Ta lite av soppans vätska och blanda det med majsmjöl i en separat skål, tillsätt sedan lite i taget till den huvudsakliga grytan.
  • När alla ingredienser är mjuka och fina och soppan tjocknar, ta bort den från spisen och servera.
Keyword Turkisk svartkålssoppa

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning