Torskblock i ugn – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på torskblock i ugn!

Detta är ett riktigt gott recept på torskblock i ugn, och torskblocket behöver inte tinas upp i förväg, utan kan tillagas som fryst direkt i ugnen. Ljuvligt gott, snabbt, och enkelt, perfekt till vilken dag som helst i veckan!

Torskblock i ugnen är för mig en absolut klassiker, och jag älskar att det är en snabb, hälsosam, god måltid. Jag serverar torskblock i ugn med kokt potatis, en härlig fisksås och gröna ärtor.

Ett torskblock räcker till en måltid för 2 personer. Detta är en rätt som är helt perfekt till vardagskvällar eller lugna dagar, när man vill ha något riktigt gott som man vill ska gå snabbt.

Kort sagt så älskar jag detta recept på torskblock i ugn och tycker det är riktigt värt att göra. Helt klart det bästa receptet på torskblock i ugn enligt mig helt enkelt. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (torskblock i ugn till 2 personer)

  • 1 torskblock, 400 g, direkt från frysen
  • 1 nypa salt
  • svartpeppar eller citronpeppar

Sås

  • 1 paket fisksås (ex. Blå Band)
  • 2,5 dl mjölk
  • 25 g smör

Tillbehör

  • kokt potatis till 2 personer
  • gröna ärtor till 2 personer, djupfrysta

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°C.
  2. Gnid in salt och svartpeppar (eller gärna citronpeppar) över torskblocket.
  3. Skala och sätt potatisarna på kokning.
  4. Placera torskblocket i en ugnsform smord med lite olja.
  5. Tillaga torskblocket i mitten av ugnen på 180°C i 45 minuter.
  6. Ta ut torskblocket och dela upp i ungefär 6 st bitar, ställ sedan in i ugnen på nytt och låt tillagas i 5-10 minuter till.
  7. Tillaga ärtorna enligt förpackningen. Förbered fisksåsen enligt förpackningen.
  8. Färdigt! Njut av ditt torskblock i ugn med alla härliga tillbehör!
Torskblock i ugn

Torskblock i ugn

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på torskblock i ugn! Detta är ett riktigt gott recept på torskblock i ugn, och torskblocket behöver inte tinas upp i förväg, utan kan tillagas som fryst direkt i ugnen. Ljuvligt gott, snabbt, och enkelt, perfekt till vilken dag som helst i veckan!
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 55 minuter
Total tid 1 t
Portioner 2 personer

Ingredienser
  

  • 1 st torskblock, 400 g, direkt från frysen
  • 1 nypa salt
  • svartpeppar eller citronpeppar

Sås

  • 1 påse fisksås (ex. Blå Band)
  • 2,5 dl mjölk
  • 25 g smör

Tillbehör

  • kokt potatis till 2 personer
  • gröna ärtor till 2 personer, djupfrysta

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C.
  • Gnid in salt och svartpeppar (eller gärna citronpeppar) över torskblocket.
  • Skala och sätt potatisarna på kokning.
  • Placera torskblocket i en ugnsform smord med lite olja.
  • Tillaga torskblocket i mitten av ugnen på 180°C i 45 minuter.
  • Ta ut torskblocket och dela upp i ungefär 6 st bitar, ställ sedan in i ugnen på nytt och låt tillagas i 5-10 minuter till.
  • Tillaga ärtorna enligt förpackningen. Förbered fisksåsen enligt förpackningen.
  • Färdigt! Njut av ditt torskblock i ugn med alla härliga tillbehör!
Keyword Torskblock i ugn

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning