I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på torskblock i ugn!
Detta är ett riktigt gott recept på torskblock i ugn, och torskblocket behöver inte tinas upp i förväg, utan kan tillagas som fryst direkt i ugnen. Ljuvligt gott, snabbt, och enkelt, perfekt till vilken dag som helst i veckan!
Torskblock i ugnen är för mig en absolut klassiker, och jag älskar att det är en snabb, hälsosam, god måltid. Jag serverar torskblock i ugn med kokt potatis, en härlig fisksås och gröna ärtor.
Ett torskblock räcker till en måltid för 2 personer. Detta är en rätt som är helt perfekt till vardagskvällar eller lugna dagar, när man vill ha något riktigt gott som man vill ska gå snabbt.
Är ni fler än två, exempelvis 4 stycken, går det jättebra att bara dubbla receptet här nedanför! Smaklig måltid!
Receptet – Så gör du:
Torskblock i ugn
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 1 st torskblock, 400 g, direkt från frysen
- 1 nypa salt
- svartpeppar eller citronpeppar
Sås
- 1 påse fisksås (ex. Blå Band)
- 2,5 dl mjölk
- 25 g smör
Tillbehör
- kokt potatis till 2 personer
- gröna ärtor till 2 personer, djupfrysta
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180°C.
- Gnid in salt och svartpeppar (eller gärna citronpeppar) över torskblocket.
- Skala och sätt potatisarna på kokning.
- Placera torskblocket i en ugnsform smord med lite olja.
- Tillaga torskblocket i mitten av ugnen på 180°C i 45 minuter.
- Ta ut torskblocket och dela upp i ungefär 6 st bitar, ställ sedan in i ugnen på nytt och låt tillagas i 5-10 minuter till.
- Tillaga ärtorna enligt förpackningen. Förbered fisksåsen enligt förpackningen.
- Färdigt! Njut av ditt torskblock i ugn med alla härliga tillbehör!