Torkat renkött – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel går jag igenom mitt favoritrecept på hur man lagar torkat renkött!

Torkat renkött har en frisk och naturlig smak som jag uppskattar. Genom att torka renköttet kan man njuta av det gott och länge.

Detta recept ger ett rikligt saftigt och väl tillagat viltkött som du kan göra hemma i din ugn! Om du har en dehydrator kan du torka renköttet i den, genom att följa manualens instruktioner. Marinaden kan dessutom återanvändas till flera batcher.

Jag föredrar faktiskt att använda en ugn till att torka renkött, då jag tycker det blir bäst helt enkelt! Det behövs faktiskt inte några mer avancerade köksapparater än den gamla goda ugnen!

Jag skivar först renköttet och torkar det i skivor. Jag tycker det är enklare och effektivast, och ger goda skivor torkat renkött! Följ gärna receptet nedan, så hoppas jag att ni ska tycka om det lika mycket som jag gör! Smaklig måltid!

torkat renkött

Receptet – Så gör du:

Torkat renkött

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Torkat renkött har en frisk och naturlig smak som jag uppskattar. Genom att torka renköttet kan man njuta av det gott och länge.
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 7 timmar
Totalt 7 timmar 10 minuter
Portioner 1 batch

Ingredienser
 

  • 500 g benfritt renkött
  • 4 msk japansk sojasås
  • 4 msk Worcestershiresås
  • 2 msk liquid smoke-sås
  • 1 msk ketchup
  • ¼ tsk peppar
  • ¼ tsk vitlökspulver
  • ¼ tsk lökpulver
  • ½ tsk salt

Instruktioner

  • Skiva renköttet i långa strimlor, 2,5 cm breda och 3 mm tjocka.
  • I en stor plastpåse, kombinera sojasås, Worcestershiresås, liquid smoke-såsen, ketchup, peppar, vitlökspulver, lökpulver och salt. Lägg renköttskivorna i påsen och förslut den.
  • Ställ in i kylen över natten. Massera gärna påsen då och då för att fördela marinaden jämnt.
  • Värm ugnen till 70 grader C. Placera en form på botten av ugnen för att fånga upp droppar, eller klä med aluminiumfolie.
  • Lägg köttremsor på ett galler så att de inte rör vid varandra och torka i 6 till 8 timmar i ugnen, eller tills önskad konsistens uppnås.
Måltid Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord torkat renkött

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar