I denna artikel går jag igenom mitt favoritrecept på hur man lagar torkat renkött!
Torkat renkött har en frisk och naturlig smak som jag uppskattar. Genom att torka renköttet kan man njuta av det gott och länge.
Detta recept ger ett rikligt saftigt och väl tillagat viltkött som du kan göra hemma i din ugn! Om du har en dehydrator kan du torka renköttet i den, genom att följa manualens instruktioner. Marinaden kan dessutom återanvändas till flera batcher.
Jag föredrar faktiskt att använda en ugn till att torka renkött, då jag tycker det blir bäst helt enkelt! Det behövs faktiskt inte några mer avancerade köksapparater än den gamla goda ugnen!
Jag skivar först renköttet och torkar det i skivor. Jag tycker det är enklare och effektivast, och ger goda skivor torkat renkött! Följ gärna receptet nedan, så hoppas jag att ni ska tycka om det lika mycket som jag gör! Smaklig måltid!
Receptet – Så gör du:
Torkat renkött
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 500 g benfritt renkött
- 4 msk japansk sojasås
- 4 msk Worcestershiresås
- 2 msk liquid smoke-sås
- 1 msk ketchup
- ¼ tsk peppar
- ¼ tsk vitlökspulver
- ¼ tsk lökpulver
- ½ tsk salt
Instruktioner
- Skiva renköttet i långa strimlor, 2,5 cm breda och 3 mm tjocka.
- I en stor plastpåse, kombinera sojasås, Worcestershiresås, liquid smoke-såsen, ketchup, peppar, vitlökspulver, lökpulver och salt. Lägg renköttskivorna i påsen och förslut den.
- Ställ in i kylen över natten. Massera gärna påsen då och då för att fördela marinaden jämnt.
- Värm ugnen till 70 grader C. Placera en form på botten av ugnen för att fånga upp droppar, eller klä med aluminiumfolie.
- Lägg köttremsor på ett galler så att de inte rör vid varandra och torka i 6 till 8 timmar i ugnen, eller tills önskad konsistens uppnås.