Torkat renkött – Recept

I denna artikel går jag igenom mitt favoritrecept på hur man lagar torkat renkött. Renkött har en frisk och naturlig smak som jag uppskattar. Genom att torka köttet kan man njuta av det gott och länge.

Torkat renkött är ett saftigt tillagat viltkött som du kan göra hemma i din ugn. Om du har en dehydrator kan du torka renköttet i den genom att följa tillverkarens instruktioner. Marinaden kan dessutom återanvändas till flera satser.

Jag skivar först renköttet och torkar det i skivor. Jag tycker det är enklare och effektivast, och ger goda skivor torkat renkött.

För att torka renkött kan du använda antingen en vanlig ugn eller en dehydrator (genom att följa manualen för dehydratorn). Jag föredrar faktiskt att använda en ugn, då jag tycker det lämpar sig bäst.

Ingredienser

  • 500 g benfritt renkött
  • 4 msk japansk sojasås
  • 4 msk Worcestershiresås
  • 2 msk liquid smoke-sis
  • 1 msk ketchup
  • ¼ tsk peppar
  • ¼ tsk vitlökspulver
  • ¼ tsk lökpulver
  • ½ tsk salt

Instruktioner

  1. Skiva renköttet i långa strimlor, 2,5 cm breda och 3 mm tjocka.
  2. I en stor plastpåse, kombinera sojasås, Worcestershiresås, liquid smoke-såsen, ketchup, peppar, vitlökspulver, lökpulver och salt. Lägg renköttskivorna i påsen och förslut den.
  3. Ställ in i kylen över natten. Massera gärna påsen då och då för att fördela marinaden jämnt.
  4. Värm ugnen till 70 grader C. Placera en form på botten av ugnen för att fånga upp droppar, eller klä med aluminiumfolie.
  5. Lägg köttremsor på ett galler så att de inte rör vid varandra och torka i 6 till 8 timmar i ugnen, eller tills önskad konsistens uppnås.
torkat renkött

Torkat renkött

I denna artikel går jag igenom mitt favoritrecept på hur man lagar torkat renkött. Renkött har en frisk och naturlig smak som jag uppskattar. Genom att torka köttet kan man njuta av det gott och länge.
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 7 t
Total tid 7 t 10 minuter
Portioner 1 sats

Ingredienser
  

  • 500 g benfritt renkött
  • 4 msk japansk sojasås
  • 4 msk Worcestershiresås
  • 2 msk liquid smoke-sis
  • 1 msk ketchup
  • ¼ tsk peppar
  • ¼ tsk vitlökspulver
  • ¼ tsk lökpulver
  • ½ tsk salt

Instruktioner

  • Skiva renköttet i långa strimlor, 2,5 cm breda och 3 mm tjocka.
  • I en stor plastpåse, kombinera sojasås, Worcestershiresås, liquid smoke-såsen, ketchup, peppar, vitlökspulver, lökpulver och salt. Lägg renköttskivorna i påsen och förslut den.
  • Ställ in i kylen över natten. Massera gärna påsen då och då för att fördela marinaden jämnt.
  • Värm ugnen till 70 grader C. Placera en form på botten av ugnen för att fånga upp droppar, eller klä med aluminiumfolie.
  • Lägg köttremsor på ett galler så att de inte rör vid varandra och torka i 6 till 8 timmar i ugnen, eller tills önskad konsistens uppnås.
Keyword torkat renkött

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning