Torkad banan (Bananchips) – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på torkad banan (bananchips)!

Torkade bananer görs väldigt enkelt i ugnen. De är sega och söta, och de smakar riktigt gott, som små bananchips! Ett härligt mellanmål som alla gillar!

Förutom bananer så krävs det bara en till ingrediens till receptet. Det är olja. Använd olivolja, kokosolja eller avokadoolja till att smörja bakplåtarna. Kokosolja kommer att ge dem en något tropisk smak.

Nyckeln till att få till bra torkad banan är att skära bananerna i jämnt tunna skivor. Jag siktar på 0,5 centimeters tjocklek, men om du skär dem lite tjockare än så, så fungerar det också bra!

Allt med detta recept på torkad banan, eller bananchips är superenkelt och går snabbt att göra, och jag hoppas att du gillar det!

Kort sagt så älskar jag detta recept på torkad banan (bananchips) och tycker det är riktigt värt att göra. Helt klart det bästa receptet på torkad banan (bananchips) enligt mig helt enkelt. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (6 st portioner torkad banan)

  • 2 tsk olivolja (eller kokosolja, eller avokadoolja)
  • 4 mogna bananer

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C och pensla lätt 2 plåtar med bakplåtspapper med olja.
  2. Skiva bananerna tunt (0,5 centimeters tjocklek är perfekt) och arrangera dem i ett enda lager på plåtarna.
  3. Tillaga bananerna i mitten av ugnen i cirka 3 timmar, eller tills de är uttorkade men inte stenhårda.
  4. Ta ut ur ugnen och avlägsna försiktigt bananchipsen från plåtarna genom att försiktigt dra av dem. Lägg över dem på ett galler och låt dem svalna helt innan de förvaras i en lufttät behållare i rumstemperatur. Där håller de i minst två veckor.
  5. Färdigt! Njut av dina torkade bananchips!
Torkad banan (Bananchips)

Torkad banan (Bananchips)

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på torkad banan (bananchips)! Torkade bananer görs väldigt enkelt i ugnen. De är sega och söta, och de smakar riktigt gott, som små bananchips! Ett härligt mellanmål som alla gillar!
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 2 t 55 minuter
Total tid 3 t
Portioner 6 portioner

Ingredienser
  

  • 2 tsk olivolja (eller kokosolja, eller avokadoolja)
  • 4 st mogna bananer

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°C och pensla lätt 2 plåtar med bakplåtspapper med olja.
  • Skiva bananerna tunt (0,5 centimeters tjocklek är perfekt) och arrangera dem i ett enda lager på plåtarna.
  • Tillaga bananerna i mitten av ugnen i cirka 3 timmar, eller tills de är uttorkade men inte stenhårda.
  • Ta ut ur ugnen och avlägsna försiktigt bananchipsen från plåtarna genom att försiktigt dra av dem. Lägg över dem på ett galler och låt dem svalna helt innan de förvaras i en lufttät behållare i rumstemperatur. Där håller de i minst två veckor.
  • Färdigt! Njut av dina torkade bananchips!
Keyword Bananchips, Torkad banan, Torkad banan (Bananchips), Torkade bananer

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning