Torkad banan (Bananchips) – Recept

4.6/5 baserat på 11 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på torkad banan (bananchips)!

Torkade bananer görs väldigt enkelt i ugnen. De är sega och söta, och de smakar riktigt gott, som små bananchips! Ett härligt mellanmål som de allra flesta gillar!

Förutom bananer så krävs det bara en till ingrediens till receptet. Det är olja. Använd olivolja, kokosolja eller avokadoolja till att smörja bakplåtarna. Kokosolja kommer att ge dem en något tropisk smak.

Det behövs heller inte några avancerade köksapparater för att torka banan. En ugn är allt som krävs för ett riktigt bra resultat med detta recept!

Nyckeln till att få till bra torkad banan är att skära bananerna i jämnt tunna skivor. Jag siktar på 0,5 centimeters tjocklek, men om du skär dem lite tjockare än så, så fungerar det också bra!

Ett sista tips är verkligen att försök se till så att alla bananskivor får ungefär samma tjocklek, så de inte blir klara alltför olika snabbt. I övrigt är detta recept mycket enkelt och smidigt. Perfekta som snacks, eller varför inte till glass och andra efterrätter?

Torkad banan (Bananchips)

Receptet – Så gör du:

Torkad banan (Bananchips)

4.6/5 baserat på 11 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Torkade bananer görs väldigt enkelt i ugnen. De är sega och söta, och de smakar riktigt gott, som små bananchips! Ett härligt mellanmål som de allra flesta gillar!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 2 timmar 55 minuter
Totalt 3 timmar
Portioner 6 portioner

Ingredienser
 

  • 2 tsk olivolja (eller kokosolja, eller avokadoolja)
  • 4 st mogna bananer

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 85°C eller lägsta möjliga temperatur och pensla lätt 2 plåtar med bakplåtspapper med olja.
  • Skiva bananerna tunt (0,5 centimeters tjocklek är perfekt) och arrangera dem i ett enda lager på plåtarna.
  • Tillaga bananerna i mitten av ugnen i cirka 3 timmar, eller tills de är uttorkade men inte stenhårda.
  • Ta ut ur ugnen och avlägsna försiktigt bananchipsen från plåtarna genom att försiktigt dra av dem. Lägg över dem på ett galler och låt dem svalna helt innan de förvaras i en lufttät behållare i rumstemperatur. Där håller de i minst två veckor.
  • Färdigt! Njut av dina torkade bananchips!
Måltid Efterrätt, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Bananchips, Torkad banan, Torkad banan (Bananchips), Torkade bananer

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar