Tonfiskröra med ägg – Recept

4.8/5 baserat på 5 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på tonfiskröra med ägg!

Här är en trevlig tonfiskröra med ägg och några få andra ingredienser som alla fungerar bra tillsammans. Resultatet blir en riktigt trevlig tonfiskröra som kan användas till mycket. Exempelvis smörgåsar och mackor, bakad potatis, sallader, med mera!

Jag gillar verkligen kombinationen av ägg och tonfisk i en tonfiskröra. Det blir en riktigt mättande och trevlig röra som man verkligen blir belåten av att äta, utan att det känns för tungt i kroppen efteråt.

Just denna tonfiskröra med ägg tycker jag dessutom imponerar med sin fräscha smak. Vi använder oss av några enkla basingredienser som man ofta har hemma i kylen och skafferiet redan, som tillsammans ger en god smak.

Förvara eventuella rester övertäckt i kylen. Passar helt perfekt att ta med som matlåda eller att äta några dagar efter enligt min erfarenhet!

Kort sagt älskar jag denna tonfiskröra med ägg och rekommenderar den starkt. Riktigt värd att göra. Testa gärna receptet nedan, så hoppas jag att ni ska gilla det lika mycket som jag gör!

Tonfiskröra med ägg

Receptet – Så gör du:

Tonfiskröra med ägg

4.8/5 baserat på 5 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Här är en trevlig tonfiskröra med ägg och andra ingredienser, som ger en trevlig tonfiskröra som kan användas till mycket. Smörgåsar och mackor, bakad potatis, sallader, med mera!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 2 st burkar tonfisk i vatten
  • 1 st rödlök, finhackad
  • 2 st hårdkokta ägg
  • 2 msk majonnäs
  • 4 msk crème fraiche
  • 2 msk kapris
  • 1,5 msk dijonsenap
  • salt efter smak
  • peppar efter smak

Instruktioner

  • Finhacka rödlöken och lägg i en skål. Skär äggen i bitar.
  • Tillsätt tonfisken och äggen till skålen.
  • Rör ned resten av ingredienserna och blanda.
  • Njut av din tonfiskröra med ägg!
Måltid Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Tonfiskröra med ägg

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar