Tobleronemousse – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på tobleronemousse!

Den här fluffiga och smakrika tobleronemoussen behöver inte bakas och är lätt att göra, och behöver inga ägg vilket många andra recept på mousse kräver. Helt klart en dröm till efterrätt som helt klart är värd att servera till alla tillfällen!

En snabb och god mousse som jag kan rekommendera alla är denna tobleronemousse. Jag rekommenderar dock att man låter den stå ett tag i kylen så den får den bästa konsistensen.

Smaken av toblerone med toner av nougat, honung och mandel är perfekt att integrera i en mousse. Denna tobleronemousse smakar verkligen starkt av toblerone!

Kort sagt så är denna tobleronemousse riktigt enkel att göra och riktigt god, så den är helt värd att göra!

Tobleronemousse

Receptet - Så gör du:

Tobleronemousse

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Den här fluffiga och smakrika tobleronemoussen behöver inte bakas och är lätt att göra, och behöver inga ägg vilket många andra recept på mousse kräver. Helt klart en dröm till efterrätt som helt klart är värd att servera till alla tillfällen!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 200 g Toblerone
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 100 g marshmallows

Instruktioner

  • Vispa din vispgrädde fluffig.
  • Hacka Toblerone grovt och lägg i en stor mikrovågssäker skål med grädden och marshmallows. Rör om ordentligt.
  • Smält i mikrovågsugnen på hög värme i 3 minuter med 30-sekunders intervall. Pausa och rör om var 30:e sekund, se till att det inte bränns. Det kan ta mer eller mindre än 3 minuter i din mikrovågsugn, du siktar helt enkelt på att smälta alla dessa ingredienser tillsammans.
  • Du också göra detta i en kastrull på spisen, men se till att röra så det inte bränns!
  • När allt har smält, vispa ordentligt med en visp och ställ åt sidan på så att tobleronemoussen svalnar helt i rumstemperatur. Häll upp i 4 små skålar eller koppar. Ställ sedan in i kylen 45 minuter och låt kallna.
  • Toppa gärna med lite extra vispgrädde som vispats till en mjuk topp, och hacka lite extra Tobleronen som används till att toppa din Tobleronemousse. Ställ tillbaka i kylen i minst 8 timmar, gärna över natten, för att stelna.
  • Servera och njut av din tobleronemousse!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Tobleronemousse

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar