I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på tjinuskisås!
Gör snabbt och enkelt denna gräddiga kolasås, tjinuskisås, en finsk kolasås med vaniljsmak!
Denna tjinuskisås (eller kinuskisås) är ett hopkok på socker och grädde genom några olika ingredienser. Denna tjinuskisås är perfekt till glass och andra efterrätter, och kan göras på några minuter.
Glass är en klassisk efterrätt att göra denna tjinuskisås till, men testa gärna till en bärpaj, en fruktsallad, eller en sockerkaka.
Kort sagt så älskar jag detta recept på tjinuskisås och tycker det är riktigt värt att göra. Helt klart det bästa receptet på tjinuskisås enligt mig helt enkelt. Testa gärna receptet nedan!
Ingredienser (4 portioner tjinuskisås)
- 2,5 dl vispgrädde
- 1,5 dl ljus sirap
- 1,25 dl strösocker
- 2 msk smör
- 1 msk vaniljsocker
Instruktioner
- Blanda vispgrädde, strösocker och sirap i en kastrull.
- Koka upp och låt tjinuskisåsen sjuda under omrörning, cirka 10 minuter.
- Tillsätt smör och vaniljsocker och rör om.
- Färdigt! Servera din tjuniskisås!

Tjinuskisås (kinuskisås)
Ingredienser
- 2,5 dl vispgrädde
- 1,5 dl ljus sirap
- 1,25 dl strösocker
- 2 msk smör
- 1 msk vaniljsocker
Instruktioner
- Blanda vispgrädde, strösocker och sirap i en kastrull.
- Koka upp och låt tjinuskisåsen sjuda under omrörning, cirka 10 minuter.
- Tillsätt smör och vaniljsocker och rör om.
- Färdigt! Servera din tjuniskisås!