I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på tjinuskisås!
Gör snabbt och enkelt denna gräddiga kolasås, tjinuskisås, en finsk kolasås med vaniljsmak!
Denna tjinuskisås (eller kinuskisås som man också kan skriva det) är ett hopkok på socker och grädde genom några olika ingredienser. Denna tjinuskisås är perfekt till glass och andra efterrätter, och kan göras på några minuter.
Såsen håller i kylen, antingen lufttätt eller övertäckt med plastfolie, i ungefär en fyra dagar i upp till en vecka efter tillagning. Den är god till mycket och äts oftast upp snabbare än så, så att säga!
Glass är en klassisk efterrätt att göra denna tjinuskisås till, men testa gärna till en bärpaj, en fruktsallad, eller en sockerkaka!
Med allt detta sagt, här nedanför kommer anvisningarna till hur man gör såsen! Jag tycker den är riktigt värd att göra, så jag hoppas ni ska tycka om receptet lika mycket som jag själv gör!
Receptet – Så gör du:
Tjinuskisås (kinuskisås)
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 2,5 dl vispgrädde
- 1,5 dl ljus sirap
- 1,25 dl strösocker
- 2 msk smör
- 1 msk vaniljsocker
Instruktioner
- Blanda vispgrädde, strösocker och sirap i en kastrull.
- Koka upp och låt tjinuskisåsen sjuda under omrörning, cirka 10 minuter.
- Tillsätt smör och vaniljsocker och rör om.
- Färdigt! Servera din tjuniskisås!