Tjädergryta – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på tjädergryta!

En otroligt god, krämig och smakrik tjädergryta som tar vara på tjäderns utpräglade viltsmak.

Tjäder är en av de typer av skogshöns som har en riktigt god, utpräglad smak. Perfekt till en tjädergryta som denna som är härligt krämig, värmande och mättande.

Kort sagt så älskar jag detta recept på tjädergryta och tycker det är riktigt värt att göra. Helt klart det bästa receptet på tjädergryta enligt mig helt enkelt. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (tjädergryta till 4 personer)

  • 1 välhängd tjäder
  • 2 dl vatten
  • 3 msk viltfond eller annan fond
  • 3 dl grädde
  • 1 msk vinbärsgelé
  • 2 tsk soja
  • 1 tsk torkad timjan
  • kantareller (eller champinjoner)
  • salt
  • peppar

Instruktioner

  1. Börja med att stycka tjädern. Tärna köttet i aptitliga bitar.
  2. Bryn tjäderbitarna i smör i stekpanna lite lätt så de blir gyllenbruna och inte är råa någonstans, för sedan över till en gryta.
  3. Tillsätt vatten, fond, soja, grädde, vinbärsgelé, salt och peppar till grytan.
  4. Koka upp grytan och låt puttra i några minuter. Smaka av en bit tjäder, är den seg, låt puttra en stund till.
  5. Borsta av och hacka kantarellerna. Bryn kantarellerna i smör i en stekpanna. Salta lätt och fortsätt steka så att vätskan försvinner.
  6. Tillsätt svampen till grytan.
  7. Färdigt! Servera gärna med potatis/ris, ugnsrostade rotsaker och gärna gelé!
Tjädergryta

Tjädergryta

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på tjädergryta! En otroligt god, krämig och smakrik tjädergryta som tar vara på tjäderns utpräglade viltsmak.
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 30 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 st välhängd tjäder
  • 2 dl vatten
  • 3 msk viltfond eller annan fond
  • 3 dl grädde
  • 1 msk vinbärsgelé
  • 2 tsk soja
  • 1 tsk torkad timjan
  • kantareller (eller champinjoner)
  • salt
  • peppar

Instruktioner

  • Börja med att stycka tjädern. Tärna köttet i aptitliga bitar.
  • Bryn tjäderbitarna i smör i stekpanna lite lätt så de blir gyllenbruna och inte är råa någonstans, för sedan över till en gryta.
  • Tillsätt vatten, fond, soja, grädde, vinbärsgelé, salt och peppar till grytan.
  • Koka upp grytan och låt puttra i några minuter. Smaka av en bit tjäder, är den seg, låt puttra en stund till.
  • Borsta av och hacka kantarellerna. Bryn kantarellerna i smör i en stekpanna. Salta lätt och fortsätt steka så att vätskan försvinner. Tillsätt svampen till grytan.
  • Färdigt! Servera gärna med potatis/ris, ugnsrostade rotsaker och gärna gelé!
Keyword Tjädergryta

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning