I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på tjädergryta!
En otroligt god, krämig och smakrik tjädergryta som tar vara på tjäderns utpräglade viltsmak.
Tjäder är en av de typer av skogshöns som har en riktigt god, utpräglad smak. Perfekt till en tjädergryta som denna som är härligt krämig, värmande och mättande.
Jag gillar denna gryta, för den görs på väl utvalda men enkla ingredienser som alla spelar väl tillsammans. Testa jättegärna receptet här nedanför. Jag hoppas ni gillar det lika mycket som vi gör!
Receptet - Så gör du:
Tjädergryta
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 1 st välhängd tjäder
- 2 dl vatten
- 3 msk viltfond eller annan fond
- 3 dl grädde
- 1 msk vinbärsgelé
- 2 tsk soja
- 1 tsk torkad timjan
- kantareller (eller champinjoner)
- salt
- peppar
Instruktioner
- Börja med att stycka tjädern. Tärna köttet i aptitliga bitar.
- Bryn tjäderbitarna i smör i stekpanna lite lätt så de blir gyllenbruna och inte är råa någonstans, för sedan över till en gryta.
- Tillsätt vatten, fond, soja, grädde, vinbärsgelé, salt och peppar till grytan.
- Koka upp grytan och låt puttra i några minuter. Smaka av en bit tjäder, är den seg, låt puttra en stund till.
- Borsta av och hacka kantarellerna. Bryn kantarellerna i smör i en stekpanna. Salta lätt och fortsätt steka så att vätskan försvinner. Tillsätt svampen till grytan.
- Färdigt! Servera gärna med potatis/ris, ugnsrostade rotsaker och gärna gelé!