I denna artikel ger jag mitt bästa recept på tårtbotten utan potatismjöl!
Det går att göra riktigt bra tårtbotten utan potatismjöl med detta recept. Snabbt, enkelt, smidigt, och riktigt gott, med bra konsistens.
Detta recept ger en tårtbotten som är ganska fast i konsistensen, vilket gör den bra för många typer av bakning. Du kan även frysa denna tårtbotten om du vill använda den vid ett senare tillfälle.
Kort sagt älskar jag detta recept på tårtbotten utan potatismjöl och rekommenderar det starkt!
Receptet – Så gör du:
Tårtbotten utan potatismjöl
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetUtrustning
Ingredienser
- 3 st ägg
- 1 tsk bakpulver
- 1 dl mjölk eller vatten
- 3 dl vetemjöl
- 2 dl strösocker
- 50 g smör eller margarin, rumstempererat
- ströbröd och matfett till formen
Instruktioner
- Börja med att sätta ugnen på 180°C.
- Smörj och bröa en sockerkaksform med avtagbara kanter på cirka 22-25 cm i diameter.
- I en bunke, vispa ägg och socker ljust och fluffigt. Tillsätt sedan varm mjölk (eller vatten), lite åt gången. Rör sedan ner smöret (eller margarinet).
- I en annan skål, blanda mjöl och bakpulver, och rör sedan försiktigt ner det i äggsmeten. Blanda till en enhetlig smet och häll sedan i sockerkaksformen.
- Grädda i 35-45 minuter på ett galler i nedre delen av ugnen. När en sticka som sticks ner i tårtbotten är helt torr och degfri är tårtbotten klar.
- Ta ut tårtbotten ur ugnen och låt svalna en aning. Lossa kanterna med en kniv.
- Vänd upp på tårtbotten på galler, men låt formen ligga över och låt sedan kallna.
- Dela kakan i två eller tre bitar när den fått vila, och njut sedan av att använda din tårtbotten till dina fina bakverk!
Jätte bra men den blev lite hård! Tårtan blev dock perfekt söt, inte för lite och inte för mycket socker 👏🏻👏🏻helt 👌🏻