Tårtbotten utan potatismjöl – Recept

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på tårtbotten utan potatismjöl!

Det går att göra riktigt bra tårtbotten utan potatismjöl med detta recept. Snabbt, enkelt, smidigt, och riktigt gott, med bra konsistens.

Detta recept ger en tårtbotten som är ganska fast i konsistensen, vilket gör den bra för många typer av bakning. Du kan även frysa denna tårtbotten om du vill använda den vid ett senare tillfälle.

Kort sagt älskar jag detta recept på tårtbotten utan potatismjöl och rekommenderar det starkt!

Ingredienser (3 lager tårtbotten)

  • 3 st ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk eller vatten
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 50 g smör eller margarin, rumstempererat
  • ströbröd och matfett till formen

Instruktioner

  1. Börja med att sätta ugnen på 180°C.
  2. Smörj och bröa en sockerkaksform med avtagbara kanter på cirka 22-25 cm i diameter.
  3. I en bunke, vispa ägg och socker ljust och fluffigt. Tillsätt sedan varm mjölk (eller vatten), lite åt gången. Rör sedan ner smöret (eller margarinet).
  4. I en annan skål, blanda mjöl och bakpulver, och rör sedan försiktigt ner det i äggsmeten. Blanda till en enhetlig smet och häll sedan i sockerkaksformen.
  5. Grädda i 35-45 minuter på ett galler i nedre delen av ugnen. När en sticka som sticks ner i tårtbotten är helt torr och degfri är tårtbotten klar.
  6. Ta ut tårtbotten ur ugnen och låt svalna en aning. Lossa kanterna med en kniv.
  7. Vänd upp på tårtbotten på galler, men låt formen ligga över och låt sedan kallna.
  8. Dela kakan i två eller tre bitar när den fått vila, och njut sedan av att använda din tårtbotten till dina fina bakverk!
Tårtbotten utan potatismjöl

Tårtbotten utan potatismjöl

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på tårtbotten utan potatismjöl! Det går att göra riktigt bra tårtbotten utan potatismjöl med detta recept. Snabbt, enkelt, smidigt, och riktigt gott, med bra konsistens.
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 35 minuter
Total tid 45 minuter
Portioner 3 lager

Ingredienser
  

  • 3 st ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk eller vatten
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 50 g smör eller margarin, rumstempererat
  • ströbröd och matfett till formen

Instruktioner

  • Börja med att sätta ugnen på 180°C.
  • Smörj och bröa en sockerkaksform med avtagbara kanter på cirka 22-25 cm i diameter.
  • I en bunke, vispa ägg och socker ljust och fluffigt. Tillsätt sedan varm mjölk (eller vatten), lite åt gången. Rör sedan ner smöret (eller margarinet).
  • I en annan skål, blanda mjöl och bakpulver, och rör sedan försiktigt ner det i äggsmeten. Blanda till en enhetlig smet och häll sedan i sockerkaksformen.
  • Grädda i 35-45 minuter på ett galler i nedre delen av ugnen. När en sticka som sticks ner i tårtbotten är helt torr och degfri är tårtbotten klar.
  • Ta ut tårtbotten ur ugnen och låt svalna en aning. Lossa kanterna med en kniv.
  • Vänd upp på tårtbotten på galler, men låt formen ligga över och låt sedan kallna.
  • Dela kakan i två eller tre bitar när den fått vila, och njut sedan av att använda din tårtbotten till dina fina bakverk!
Keyword Tårtbotten utan potatismjöl

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning