Tårtbotten i långpanna – Recept

4.6/5 baserat på 33 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på tårtbotten i långpanna!

Att använda långpanna för att göra tårtbotten är ett riktigt bra sätt att få en riktigt saftig, mjuk och luftig tårtbotten. Gör en långpanna med detta enkla recept, som är snabbt, enkelt och riktigt gott!

Detta är ett riktigt bra recept på tårtbotten som ger ett resultat som är superlätt och luftigt. Så enkelt och smidigt och det kräver inte så många ingredienser.

Jag rekommenderar starkt att låta äggen rumstempereras innan man sätter igång, då det blir mycket bättre när man vispar dem då.

Kort sagt älskar jag att göra tårtbotten i långpanna och tycker det är riktigt värt att göra. Så gott, saftigt och luftigt. Testa gärna receptet här nedanför för en långpanna (cirka 30×40 cm), vilket ger en tårtbotten till cirka 15 portioners tårta!

Receptet ger 1 lager tårtbotten sett över hela långpannan. Det betyder att ska man exempelvis göra en tårta i långpanna med två lager tårtbotten, så görs receptet nedan två gånger. Ska man göra en tårta som är lika stor som en halv långpanna, ja då räcker det ju med att göra receptet bara en gång, då man kan stapla två halvor av tårtbotten man får ut på varandra!

Tårtbotten i långpanna

Receptet – Så gör du:

Tårtbotten i långpanna

4.6/5 baserat på 33 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Att använda långpanna för att göra tårtbotten är ett riktigt bra sätt att få en riktigt saftig, mjuk och luftig tårtbotten. Gör en långpanna med detta enkla recept, som är snabbt, enkelt och riktigt gott!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 1 långpanna

Ingredienser
 

  • 3 dl strösocker
  • 1,5 dl potatismjöl
  • 5 st rumstempererade ägg
  • 1,75 dl vetemjöl
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°C.
  • I en skål, vispa ägg och strösocker pösigt med elvisp. Låt detta ta den tid som krävs, cirka 12 minuter.
  • Plocka fram en bunke och blanda potatismjöl, vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Tillsätt till äggsockerblandningen och rör om, så det precis blandas väl.
  • Täck din långpanna (med måtten cirka 30×40 cm) med bakplåtspapper och fördela ut smeten.
  • Ställ in i ugnen på ett galler i den nedre tredjedelen av ugnen, och grädda i ca 10-12 minuter. Testa om tårtbotten är klar genom att sticka ned en tandpetare i den, tandpetaren ska vara helt torr.
  • Ta ut ur ugnen och låt svalna. Vänd efter några minuter upp på galler.
  • Njut av din tårtbotten tillagad i långpanna!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Tårtbotten i långpanna

9 Kommentarer

  1. 5 stars
    Superenkelt. Bra tips med äggen! Jag fyller 70 år i morgon den 17e maj och detta blir en jättefin födelsedagstårta!

  2. 4 stars
    Bra recept..förutom att strösocker och mjöl mm ska inte blandas i samtidigt!
    Strösocker ska ju vispas ihop m äggen!

    • Hej Solbritt och tack för din hjälpsamma kommentar! Jag har nu rättat till receptet, hoppas att tårtbotten blev god. 😀

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar