I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på syrad grädde!
Gör enkelt din egna syrade grädde med bara två ingredienser med detta recept! Syrad grädde kräver bara några minuters arbete, och sedan väntar man i 12-18 timmar, exempelvis över natten.
Det kan vara roligt att göra sin egna syrade grädde som funkar bra till så mycket olika rätter i köket. Det går snabbt och enkelt, och gör så man inte behöver åka till butiken för att köpa en bytta crème fraîche.
Kort sagt älskar jag detta recept på syrad grädde, och tycker det är enkelt såväl som både roligt och gott att göra. Testa gärna receptet nedan!
Ingredienser (ger 2,5 dl egen syrad grädde)
- 2,5 dl vispgrädde (40% fetthalt)
- 2 msk filmjölk
Instruktioner
- Tillsätt ingredienserna till en skål och rör om.
- Täck över med kökshandduk och låt stå i rumstemperatur i 12-18 timmar.
- Rör om och täck ordentligt. Ställ in i kylen och ta fram vid servering som du vill! Håller i 2 veckor ungefär.
- Njut av din syrade grädde!

Syrad grädde
Ingredienser
- 2,5 dl vispgrädde (40% fetthalt)
- 2 msk filmjölk
Instruktioner
- Tillsätt ingredienserna till en skål och rör om.
- Täck över med kökshandduk och låt stå i rumstemperatur i 12-18 timmar.
- Rör om och täck ordentligt. Ställ in i kylen och ta servera som du vill! Håller i 2 veckor ungefär.
- Njut av din syrade grädde!