I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på syrad grädde!
Gör enkelt din egna syrade grädde med bara två ingredienser med detta recept! Syrad grädde kräver bara några minuters arbete, och sedan väntar man i 12-18 timmar, exempelvis över natten.
Det kan vara roligt att göra sin egna syrade grädde som funkar bra till så mycket olika rätter i köket. Det går snabbt och enkelt, och gör så man inte behöver åka till butiken för att köpa en bytta crème fraîche.
Detta recept göra på bara två enkla ingredienser, nämligen vispgrädde med hög fetthalt och vanlig filmjölk. Det är ett spännande recept som också har fördelen att man vet exakt vad ens syrade grädde innehåller!
När den är färdig kan den förvaras i en lufttät burk eller låda i kylen, där den håller sig god i ungefär en vecka enligt min erfarenhet. Receptets mått ger cirka 2,5 deciliter, vilket kan jämföras med en vanlig bytta creme fraiche i butiken. Vill man ha mer eller mindre kan man enkelt anpassa mängderna i receptet, exempelvis genom att dubbla eller halvera dem!
Kort sagt älskar jag detta recept på syrad grädde, och tycker det är enkelt såväl som både roligt och gott att göra. Testa gärna receptet nedan!
Receptet - Så gör du:
Syrad grädde
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 2,5 dl vispgrädde (40% fetthalt)
- 2 msk filmjölk
Instruktioner
- Tillsätt ingredienserna till en skål och rör om.
- Täck över med kökshandduk och låt stå i rumstemperatur i 12-18 timmar.
- Rör om och täck ordentligt. Ställ in i kylen och ta servera som du vill! Håller i 2 veckor ungefär.
- Njut av din syrade grädde!