I denna artikel ger jag mitt bästa recept på syltade trattkantareller!
Gör detta goda recept på syltade trattkantareller med färskplockade eller frysta, förkokade trattkantareller. Ett gott tillägg till sallader, pajer och kötträtter.
När jag tittar tillbaka på förra årets svampsäsong så måste jag säga att detta är en favorit som jag kommer att göra på nytt. Att sylta trattkantareller är ett riktigt härligt och lyxigt sätt att ta vara på trattkantareller och få nytta av dem i många olika rätter.
Burkarna förvaras svalt och mörkt. Kort sagt älskar jag dessa syltade trattkantareller och tycker att receptet är riktigt värt att göra. Testa gärna receptet nedan, och justera eventuellt mängderna till din mängd trattkantareller!
Ingredienser
- 1 kg färska trattkantareller, rensade
- 2 dl vitvinsvinäger
- 1 dl vatten
- 2,5 dl strösocker
- 1 msk salt
- 4 schalottenlökar, skalade och uppskurna i tunna ringar
- 2 röd chili, tunt skivade
- 4 vitlöksklyftor, tunt skivade
- 2 tsk korianderfrön
- 2 tsk gula senapsfrön
- 1 tsk nymalen peppar
Instruktioner
- Koka upp vinäger, vatten och socker i en kastrull och tillsätt trattkantarellerna och alla andra ingredienser. Låt koka upp, och sänk sedan värmen och låt puttra i 10-15 minuter.
- Fyll upp kastrullens innehåll i varma, torra glasburkar som kan förseglas. Fyll på så burken fylls och skruva på locket.
- Förvara burkarna svalt och mörkt.

Syltade trattkantareller
Ingredienser
- 1 kg färska trattkantareller, rensade
- 2 dl vitvinsvinäger
- 1 dl vatten
- 2,5 dl strösocker
- 1 msk salt
- 4 st schalottenlökar, skalade och uppskurna i tunna ringar
- 2 st röd chili, tunt skivade
- 4 st vitlöksklyftor, tunt skivade
- 2 tsk korianderfrön
- 2 tsk gula senapsfrön
- 1 tsk nymalen peppar