I denna artikel ger jag mitt bästa recept på syltade trattkantareller!
Gör detta goda recept på syltade trattkantareller med färskplockade eller frysta, förkokade trattkantareller. Ett gott tillägg till sallader, pajer och kötträtter.
Man kan göra det väldigt enkelt med i princip bara trattkantarellerna, men jag gillar att lägga till vitlök och chili för lite ytterligare smak! När jag tittar tillbaka på förra årets svampsäsong så måste jag säga att detta är en favorit.
Att sylta trattkantareller är ett riktigt härligt och lyxigt sätt att ta vara på trattkantareller och få nytta av dem i många olika rätter!
Burkarna förvaras svalt och mörkt. Allt med detta recept på syltade trattkantareller är superenkelt och går snabbt att göra, och jag hoppas att du gillar det!
Kort sagt älskar jag dessa syltade trattkantareller och tycker att receptet är riktigt värt att göra. Testa gärna receptet nedan, och justera eventuellt mängderna till din mängd trattkantareller!
Receptet – Så gör du:
Syltade trattkantareller
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 1 kg färska trattkantareller, rensade
- 2 dl vitvinsvinäger
- 1 dl vatten
- 2,5 dl strösocker
- 1 msk salt
- 1 tsk nymalen peppar
- valfritt: 4 st vitlöksklyftor, tunt skivade
- valfritt: 2 st röd chili, tunt skivade
Instruktioner
- Koka upp vinäger, vatten och socker i en kastrull och tillsätt trattkantarellerna och alla andra ingredienser. Låt koka upp, och sänk sedan värmen och låt puttra i 10-15 minuter.
- Fyll upp kastrullens innehåll i varma, torra glasburkar som kan förseglas. Fyll på så burken fylls och skruva på locket.
- Färdigt! Förvara burkarna svalt och mörkt. Njut av dina syltade trattkantareller!