Svartvinbärssylt med syltsocker – Recept

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på svartvinbärssylt med syltsocker!

Denna svartvinbärssylt med syltsocker är en perfekt sylt till ostkexen, smörgåsen, eller efterrätt.

Denna svartvinbärssylten görs med syltsocker vilket gör att den blir enklare att göra samt håller längre. Med syltsocker kan svartvinbärssylten förvaras i rumstemperatur på en mörk, sval plats, även fast kyl är att föredra.

En bra idé är att sterilisera burkarna för att garantera längsta bästa hållbarhetstid. Här är min guide till detta!

Kort sagt så älskar jag denna svartvinbärssylt med syltsocker och tycker verkligen den är värd att göra.

Ingredienser (2 burkar)

  • 2 l (1 kg) svarta vinbär
  • 1 kg syltsocker
  • 0,5 l vatten

Instruktioner

  1. Rensa dina svartvinbär och skölj av dem.
  2. Lägg svartvinbären i en kastrull tillsammans med vattnet.
  3. Koka upp långsamt och låt sedan puttra på medelvärme i i 15 minuter. Ta av från plattan och rör ned syltsockret.
  4. Koka sedan vidare på låg värme i cirka 5 minuter tills sockret löst sig. Skumma bort eventuellt skum med en slev.
  5. Häll upp den varma svartvinbärssylten i rena burkar upp till kanten och försegla burkarna direkt. Förvaras med fördel kyl, men rumstemperatur fungerar också.
Svartvinbärssylt med syltsocker

Svartvinbärssylt med syltsocker

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på svartvinbärssylt med syltsocker! Denna svartvinbärssylt med syltsocker är en perfekt sylt till ostkexen, smörgåsen, eller efterrätt.
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 20 minuter
Portioner 2 burkar

Ingredienser
  

  • 2 l (1 kg) svarta vinbär
  • 1 kg syltsocker
  • 0,5 l vatten

Instruktioner

  • Rensa dina svartvinbär och skölj av dem.
  • Lägg svartvinbären i en kastrull tillsammans med vattnet.
  • Koka upp långsamt och låt sedan puttra på medelvärme i i 15 minuter. Ta av från plattan och rör ned syltsockret.
  • Koka sedan vidare på låg värme i cirka 5 minuter tills sockret löst sig. Skumma bort eventuellt skum med en slev.
  • Häll upp den varma svartvinbärssylten i rena burkar upp till kanten och försegla burkarna direkt. Förvaras med fördel kyl, men rumstemperatur fungerar också.
Keyword Svartvinbärssylt med syltsocker

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning