I denna artikel ger jag mitt bästa recept på svartvinbärssylt med syltsocker!
Denna svartvinbärssylt med syltsocker är en perfekt sylt till ostkexen, smörgåsen, eller efterrätt.
Denna svartvinbärssylten görs med syltsocker vilket gör att den blir enklare att göra samt håller längre. Med syltsocker kan svartvinbärssylten förvaras i rumstemperatur på en mörk, sval plats, även fast kyl är att föredra.
Syltsocker är ett speciellt socker som innehåller fruktpektin, vilket är en naturligt förekommande substans som finns i många frukter och grönsaker. När det kokas tillsammans med bär och vatten bildar fruktpektinet en geléaktig substans som hjälper till att hålla ihop bären och ge sylten en riktigt fin konsistens.
Att använda just syltsocker till sylten gör att svartvinbärssylten blir lättare att skeda upp och servera, och det blir också lättare att få en jämn och fin textur på sylten.
En bra idé är att sterilisera burkarna för att garantera längsta bästa hållbarhetstid. Här är min guide till detta!
Kort sagt så älskar jag denna svartvinbärssylt med syltsocker och tycker verkligen den är värd att göra.
Receptet – Så gör du:
Svartvinbärssylt med syltsocker
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 2 l (1 kg) svarta vinbär
- 1 kg syltsocker
- 0,5 l vatten
Instruktioner
- Rensa dina svartvinbär och skölj av dem.
- Lägg svartvinbären i en kastrull tillsammans med vattnet.
- Koka upp långsamt och låt sedan puttra på medelvärme i i 15 minuter. Ta av från plattan och rör ned syltsockret.
- Koka sedan vidare på låg värme i cirka 5 minuter tills sockret löst sig. Skumma bort eventuellt skum med en slev.
- Häll upp den varma svartvinbärssylten i rena burkar upp till kanten och försegla burkarna direkt. Förvaras med fördel kyl, men rumstemperatur fungerar också.