I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på stekt vitkål!
Detta recept tar stekt vitkål till nästa nivå! Detta är ett gott tillbehör till i princip vilken måltid som helst, exempelvis till potatis, korv, kyckling, fisk, nötkött, eller fläsk!
Jag är otroligt förtjust i detta recept, för när kålen steks så mjuknar den och blir mör och härligt söt. Resultatet blir ett tillbehör som är gott till framförallt alla typer av husmanskost.
Även om man inte gillar rå vitkål så skulle jag säga att stekt vitkål fortfarande helt klart är värt ett försök. Smaken blir liksom sötare och krispigheten i kål som kanske inte alla gillar försvinner i och med stekningen.
Det som är så härligt med denna rätt är att det är ett ljuvligt tillbehör både är riktigt snabbt och smidigt att laga till. Perfekt sätt att få till lite grönsaker på tallriken.
Genom att tillsätta en liten kläm citronsaft för ger man vitkålen lite syrlighet. Nej, sammanfattningsvis så hoppas jag att ni kommer att gilla detta recept lika mycket som jag gör. Goda tillbehör behöver inte vara mer komplicerade än detta!
Receptet – Så gör du:
Stekt vitkål
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 500 g fint strimlad vitkål
- 50 g smör till stekning
- salt
- peppar
- valfritt: en kläm citronsaft
Instruktioner
- Smält smöret i pannan och tillsätt vitkålen. Fräs på låg värme till en början. Krydda med salt och peppar.
- Rör då om då för att förhindra att vitkålen bränner fast. När kålen blivit mjuk är den färdig, cirka 5-10 minuter.
- Ta av värmen och kläm lite citronsaft över. Smaka av med lite extra salt och peppar.
- Färdigt! Njut av din stekta vitkål!
Villigt gott, redan som barn gjorde mamma till oss men hade glömt detta.