Stekt vitkål – Recept

4.9/5 baserat på 8 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på stekt vitkål!

Detta recept tar stekt vitkål till nästa nivå! Detta är ett gott tillbehör till i princip vilken måltid som helst, exempelvis till potatis, korv, kyckling, fisk, nötkött, eller fläsk!

Jag är otroligt förtjust i detta recept, för när kålen steks så mjuknar den och blir mör och härligt söt. Resultatet blir ett tillbehör som är gott till framförallt alla typer av husmanskost.

Även om man inte gillar rå vitkål så skulle jag säga att stekt vitkål fortfarande helt klart är värt ett försök. Smaken blir liksom sötare och krispigheten i kål som kanske inte alla gillar försvinner i och med stekningen.

Det som är så härligt med denna rätt är att det är ett ljuvligt tillbehör både är riktigt snabbt och smidigt att laga till. Perfekt sätt att få till lite grönsaker på tallriken.

Genom att tillsätta en liten kläm citronsaft för ger man vitkålen lite syrlighet. Nej, sammanfattningsvis så hoppas jag att ni kommer att gilla detta recept lika mycket som jag gör. Goda tillbehör behöver inte vara mer komplicerade än detta!

Stekt vitkål

Receptet – Så gör du:

Stekt vitkål

4.9/5 baserat på 8 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Detta recept tar stekt vitkål till nästa nivå! Detta är ett gott tillbehör till i princip vilken måltid som helst, exempelvis till potatis, korv, kyckling, fisk, nötkött, eller fläsk!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 500 g fint strimlad vitkål
  • 50 g smör till stekning
  • salt
  • peppar
  • valfritt: en kläm citronsaft

Instruktioner

  • Smält smöret i pannan och tillsätt vitkålen. Fräs på låg värme till en början. Krydda med salt och peppar.
  • Rör då om då för att förhindra att vitkålen bränner fast. När kålen blivit mjuk är den färdig, cirka 5-10 minuter.
  • Ta av värmen och kläm lite citronsaft över. Smaka av med lite extra salt och peppar.
  • Färdigt! Njut av din stekta vitkål!
Måltid Huvudrätt, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Stekt vitkål

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar