Stekt ungnötslever – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på stekt ungnötslever!

En riktigt god stekt ungnötslever med gul lök som tillbehör, som smakar riktigt gott tillsammans med ris eller potatis.

Denna stekta ungnötslever är enastående och så mör och god. Det blir riktigt saftiga skivor som jag tycker blir jättegott. Enkelt och snabbt att förbereda.

Förbered gärna exempelvis kokt ris eller potatis eller potatismos under tiden för en snabb måltid.

Kort sagt så älskar jag detta recept på stekt ungnötslever och tycker det är riktigt värt att göra. Helt klart det bästa receptet på stekt ungnötslever enligt mig helt enkelt. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (4 portioner stekt ungnötslever)

  • 900 g ungnötslever
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk grillkrydda
  • salt
  • malen svartpeppar
  • 1 dl vetemjöl
  • 50 g smör eller 4 msk olivolja
  • 2 gula lökar

Instruktioner

  1. Skiva upp och krydda ungnötslevern på båda sidorna med grillkrydda, vitlökspulver, salt och svartpeppar.
  2. Vänd leverskivorna i vetemjöl på en tallrik och se till att täcka båda sidorna helt.
  3. Värm nu olivoljan eller smöret i en stor stekpanna, lägg sedan försiktigt varje leverskiva i pannan.
  4. Bryn på båda sidor, ta sedan bort från stekpannan till en stor tallrik, behöver inte vara helt genomstekt när den tas bort från stekpannan, bara brynt på båda sidor. Upprepa tills all lever har fått färg.
  5. Skiva lök efter önskemål och tillsätt ytterligare olivolja om det behövs så att löken kan fräsas. Fräs i pannan i cirka 5 minuter. Rör om i stekpannan för att förhindra att den bränns.
  6. Lägg nu i de brynta bitarna av ungnötslever ovanpå löken i pannan. Täck över med ett lock, tillsätt cirka 0,5 dl vatten, sänk värmen till låg och låt löken fortsätta koka och levern ångas i cirka 7 eller 8 minuter eller efter önskemål.
  7. Ta bort från stekpannan, servera och toppa ungnötslevern med den grillade löken och servera sedan gärna med ris eller potatismos efter önskemål!
Stekt ungnötslever

Stekt ungnötslever

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på stekt ungnötslever! En riktigt god stekt ungnötslever med gul lök som tillbehör, som smakar riktigt gott tillsammans med ris eller potatis.
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 20 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 900 g ungnötslever
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk grillkrydda
  • salt
  • malen svartpeppar
  • 1 dl vetemjöl
  • 50 g smör eller 4 msk olivolja
  • 2 st gula lökar

Instruktioner

  • Skiva upp och krydda ungnötslevern på båda sidorna med grillkrydda, vitlökspulver, salt och svartpeppar.
  • Vänd leverskivorna i vetemjöl på en tallrik och se till att täcka båda sidorna helt.
  • Värm nu olivoljan eller smöret i en stor stekpanna, lägg sedan försiktigt varje leverskiva i pannan.
  • Bryn på båda sidor, ta sedan bort från stekpannan till en stor tallrik, behöver inte vara helt genomstekt när den tas bort från stekpannan, bara brynt på båda sidor. Upprepa tills all lever har fått färg.
  • Skiva lök efter önskemål och tillsätt ytterligare olivolja om det behövs så att löken kan fräsas. Fräs i pannan i cirka 5 minuter. Rör om i stekpannan för att förhindra att den bränns.
  • Lägg nu i de brynta bitarna av ungnötslever ovanpå löken i pannan. Täck över med ett lock, tillsätt cirka 0,5 dl vatten, sänk värmen till låg och låt löken fortsätta koka och levern ångas i cirka 7 eller 8 minuter eller efter önskemål.
  • Ta bort från stekpannan, servera och toppa ungnötslevern med den grillade löken och servera sedan gärna med ris eller potatismos efter önskemål!
Keyword Stekt ungnötslever

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning