Stekt sill i ättika – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på stekt sill i ättika!

Stekt sill i ättika är en riktigt god klassiker och så här tycker jag det blir riktigt bra. Servera gärna med kokt potatis, och en crème fraîche-sås med dijonsenap.

När man gör stekt sill i ättika så behöver man vänta på i sisådär 1,5-2 dagar, men det är väl värt det tycker jag! Detta är en rätt med gott om goda smaker.

Kort sagt så älskar jag detta recept på stekt sill i ättika och tycker det är riktigt värt att göra. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (stekt sill i ättika till 4 portioner)

  • 500 g sill, rensad men med skinn
  • 2 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl grovt rågmjöl

Ättikslag

  • 7 dl vatten
  • 1 dl ättika
  • 1 msk hel kryddpeppar
  • 6 dl strösocker
  • 4 hela nejlikor
  • 1 msk salt
  • 2 lagerblad
  • 10 hela svartpepparkorn
  • 1 st skivad rödlök

Instruktioner

  1. Vispa ägg och mjölk och tillsätt tillsammans med sillen i en dubbel plastpåse.
  2. Tillsätt rågmjölet till en tallrik och vänd filéerna i blandningen.
  3. Hetta upp smör i en panna, och när den är varm och smöret slutat fräsa, tillsätt filéerna och stek på båda sidor tills de blivit gyllenbruna. Låt svalna.
  4. Blanda ingredienserna till ättikslagen (förutom rödlöken) i en kastrull. Värm upp och rör om tills att sockret har löst upp sig helt. Avlägsna från värmen och låt svalna.
  5. Lägg filéerna i en burk tillsammans med skivad rödlök som kan förseglas med lock. Häll över ättikslagen och låt stå i 1,5-2 dygn.
  6. Häll den avsvalnade lagen över sill och lök. Täck med plastfolie eller lock och låt stå i kylen en vecka innan du äter.
Stekt sill i ättika

Stekt sill i ättika

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på stekt sill i ättika! Stekt sill i ättika är en riktigt god klassiker och så här tycker jag det blir riktigt bra. Servera gärna med kokt potatis, och en crème fraîche-sås med dijonsenap.
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 30 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 500 g sill, rensad men med skinn
  • 2 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl grovt rågmjöl

Ättikslag

  • 7 dl vatten
  • 1 dl ättika
  • 1 msk hel kryddpeppar
  • 6 dl strösocker
  • 4 st hela nejlikor
  • 1 msk salt
  • 2 st lagerblad
  • 10 st hela svartpepparkorn
  • 1 st skivad rödlök

Instruktioner

  • Vispa ägg och mjölk och tillsätt tillsammans med sillen i en dubbel plastpåse.
  • Tillsätt rågmjölet till en tallrik och vänd filéerna i blandningen.
  • Hetta upp smör i en panna, och när den är varm och smöret slutat fräsa, tillsätt filéerna och stek på båda sidor tills de blivit gyllenbruna. Låt svalna.
  • Blanda ingredienserna till ättikslagen (förutom rödlöken) i en kastrull. Värm upp och rör om tills att sockret har löst upp sig helt. Avlägsna från värmen och låt svalna.
  • Lägg filéerna i en burk tillsammans med skivad rödlök som kan förseglas med lock. Häll över ättikslagen och låt stå i 1,5-2 dygn.
  • Häll den avsvalnade lagen över sill och lök. Täck med plastfolie eller lock och låt stå i kylen en vecka innan du äter.
Keyword Stekt sill i ättika

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning