I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på stekt sill i ättika!
Stekt sill i ättika är en riktigt god klassiker och så här tycker jag det blir riktigt bra. Servera gärna med kokt potatis, och en crème fraîche-sås med dijonsenap.
När man gör stekt sill i ättika så behöver man vänta på i sisådär 1,5-2 dagar, men det är väl värt det tycker jag! Detta är en rätt med gott om goda smaker.
Kort sagt så älskar jag detta recept på stekt sill i ättika och tycker det är riktigt värt att göra. Testa gärna receptet nedan!
Receptet - Så gör du:
Stekt sill i ättika
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 500 g sill, rensad men med skinn
- 2 st ägg
- 2 dl mjölk
- 4 dl grovt rågmjöl
Ättikslag
- 7 dl vatten
- 1 dl ättika
- 1 msk hel kryddpeppar
- 6 dl strösocker
- 4 st hela nejlikor
- 1 msk salt
- 2 st lagerblad
- 10 st hela svartpepparkorn
- 1 st skivad rödlök
Instruktioner
- Vispa ägg och mjölk och tillsätt tillsammans med sillen i en dubbel plastpåse.
- Tillsätt rågmjölet till en tallrik och vänd filéerna i blandningen.
- Hetta upp smör i en panna, och när den är varm och smöret slutat fräsa, tillsätt filéerna och stek på båda sidor tills de blivit gyllenbruna. Låt svalna.
- Blanda ingredienserna till ättikslagen (förutom rödlöken) i en kastrull. Värm upp och rör om tills att sockret har löst upp sig helt. Avlägsna från värmen och låt svalna.
- Lägg filéerna i en burk tillsammans med skivad rödlök som kan förseglas med lock. Häll över ättikslagen och låt stå i 1,5-2 dygn.
- Häll den avsvalnade lagen över sill och lök. Täck med plastfolie eller lock och låt stå i kylen en vecka innan du äter.