Stekt sill i ättika – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på stekt sill i ättika!

Stekt sill i ättika är en riktigt god klassiker och så här tycker jag det blir riktigt bra. Servera gärna med kokt potatis, och en crème fraîche-sås med dijonsenap.

När man gör stekt sill i ättika så behöver man vänta på i sisådär 1,5-2 dagar, men det är väl värt det tycker jag! Detta är en rätt med gott om goda smaker.

Kort sagt så älskar jag detta recept på stekt sill i ättika och tycker det är riktigt värt att göra. Testa gärna receptet nedan!

Stekt sill i ättika

Receptet - Så gör du:

Stekt sill i ättika

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Stekt sill i ättika är en riktigt god klassiker och så här tycker jag det blir riktigt bra. Servera gärna med kokt potatis, och en crème fraîche-sås med dijonsenap.
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 500 g sill, rensad men med skinn
  • 2 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl grovt rågmjöl

Ättikslag

  • 7 dl vatten
  • 1 dl ättika
  • 1 msk hel kryddpeppar
  • 6 dl strösocker
  • 4 st hela nejlikor
  • 1 msk salt
  • 2 st lagerblad
  • 10 st hela svartpepparkorn
  • 1 st skivad rödlök

Instruktioner

  • Vispa ägg och mjölk och tillsätt tillsammans med sillen i en dubbel plastpåse.
  • Tillsätt rågmjölet till en tallrik och vänd filéerna i blandningen.
  • Hetta upp smör i en panna, och när den är varm och smöret slutat fräsa, tillsätt filéerna och stek på båda sidor tills de blivit gyllenbruna. Låt svalna.
  • Blanda ingredienserna till ättikslagen (förutom rödlöken) i en kastrull. Värm upp och rör om tills att sockret har löst upp sig helt. Avlägsna från värmen och låt svalna.
  • Lägg filéerna i en burk tillsammans med skivad rödlök som kan förseglas med lock. Häll över ättikslagen och låt stå i 1,5-2 dygn.
  • Häll den avsvalnade lagen över sill och lök. Täck med plastfolie eller lock och låt stå i kylen en vecka innan du äter.
Måltid Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Stekt sill i ättika

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar