Stekt älgentrecote – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på älgentrecote!

Stekt älgentrecote ger en otroligt god köttbit, som går snabbt, enkelt och smidigt att laga. Servera gärna med klyftpotatis eller potatisgratäng, och en härlig grönsallad eller kokt broccoli!

Att göra den bästa stekta älgentrecoten kräver några få förberedelser och vi steker i en blandning av både smör och olja. Det handlar mest om att ta fram köttet en bit innan tillagning så det hinner rumstemprera sig.

En rumstempererad älgentrecote blir bäst att steka, så ta fram den cirka 30 minuter innan tillagning!

Som tillbehör är potatis riktigt gott, exempelvis klyftpotatis eller potatisgratäng. En rödvinssås, bearnaisesås, pepparsås, smörsås, eller gräddsås på skyn är magiska alternativ för såsen.

Allt med detta recept på älgentrecote är superenkelt och går snabbt att göra, och jag hoppas att du gillar det!

Kort sagt så älskar jag detta recept på älgentrecote och tycker det är riktigt värt att göra. Helt klart det bästa receptet på älgentrecote enligt mig helt enkelt. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (stekt älgentrecote till 4 personer)

  • 4 skivor älgentrecote, cirka 2 cm tjocka
  • salt
  • malen saltpeppar
  • 1,5 msk smör
  • 1 msk olivolja

Instruktioner

  1. Ta fram älgentrecoten cirka 30 minuter innan tillagning så den hinner bli rumstempererad.
  2. Torka av köttskivorna med hushållspapper och krydda med salt och malen peppar över båda sidorna av varje skiva.
  3. Tillsätt smör och olja till en stekpanna på hög värme på spisen. Låt smöret smälta, och stek sedan älgentrecoten på hög värme i 2-3 minuter, eller tills köttet vätskar sig på sidan som inte steks. Vänd först då och stek på 2-3 på andra sidan. Justera stekningen efter önskad tillagning.
  4. Färdigt! Låt köttet vila på skärbräda i rumstemperatur i några minuter innan servering. Njut av din stekta älgentrecote!
Stekt älgentrecote

Stekt älgentrecote

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på älgentrecote! Stekt älgentrecote ger en otroligt god köttbit, som går snabbt, enkelt och smidigt att laga. Servera gärna med klyftpotatis eller potatisgratäng, och en härlig grönsallad eller kokt broccoli!
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 5 minuter
Total tid 15 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 4 skivor älgentrecote, cirka 2 cm tjocka
  • salt
  • malen saltpeppar
  • 1,5 msk smör
  • 1 msk olivolja

Instruktioner

  • Ta fram älgentrecoten cirka 30 minuter innan tillagning så den hinner bli rumstempererad.
  • Torka av köttskivorna med hushållspapper och krydda med salt och malen peppar över båda sidorna av varje skiva.
  • Tillsätt smör och olja till en stekpanna på hög värme på spisen. Låt smöret smälta, och stek sedan älgentrecoten på hög värme i 2-3 minuter, eller tills köttet vätskar sig på sidan som inte steks. Vänd först då och stek på 2-3 på andra sidan. Justera stekningen efter önskad tillagning.
  • Färdigt! Låt köttet vila på skärbräda i rumstemperatur i några minuter innan servering. Njut av din stekta älgentrecote!
Keyword Stekt älgentrecote

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning