Squashlasagne – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på squashlasagne!

Gör en snabb, enkel, fräsch och ljuvligt god squashlasagne med detta recept.

Detta är ett enkelt recept på squashlasagne som är otroligt gott och som kan göras med både nötfärs eller vegetarisk färs.

Detta är en härlig squashlasagne som kan göras året om. Den går fort att göra och blir snabbt en favorit på middagsbordet med sina fina smaker.

Kort sagt så älskar jag detta recept på squashlasagne och tycker det är riktigt värt att göra. Helt klart det bästa receptet på squashlasagne enligt mig helt enkelt. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (squashlasagne till 4 personer)

  • 1 squash
  • 400 g vegetarisk färs eller nötfärs
  • 1 gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 400 g (1 burk) hackade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk peppar
  • 1 tsk lökpulver (kan utelämnas)
  • 1 tsk paprikakrydda (kan utelämnas)
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl keso
  • 100 g riven ost

Instruktioner

  1. Riv squashen i långa skivor med en osthyvel. Stek i lite olivolja i en stekpanna. Strö sedan över lite av saltet och lägg på papper (detta för att få ur vatten ur squashen).
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Fräs hackad lök och vitlök i olja tillsammans med färsen tills att färgen fått färg överallt.
  4. Tillsätt tomatpuré, kryddor och hackade tomater. Koka upp och låt puttra i några minuter.
  5. I en ugnsform, ha tomatsåsen i botten, följt av squashen, keso och sedan den rivna osten på toppen.
  6. Grädda i mitten av ugnen på 200°C i cirka 30 minuter.
  7. Färdigt! Låt svalna i några minuter innan servering och njut!
Squashlasagne

Squashlasagne

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på lasagne med färska plattor! Njut av en klassisk lasagne med färska plattor till middag med detta recept. Snabbt, enkelt, och lyxigt gott!
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 30 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 st squash
  • 400 g vegetarisk färs eller nötfärs
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 400 g (1 burk) hackade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk peppar
  • 1 tsk lökpulver (kan utelämnas)
  • 1 tsk paprikakrydda (kan utelämnas)
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl keso
  • 100 g riven ost

Instruktioner

  • Riv squashen i långa skivor med en osthyvel. Stek i lite olivolja i en stekpanna. Strö sedan över lite av saltet och lägg på papper (detta för att få ur vatten ur squashen).
  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Fräs hackad lök och vitlök i olja tillsammans med färsen tills att färgen fått färg överallt.
  • Tillsätt tomatpuré, kryddor och hackade tomater. Koka upp och låt puttra i några minuter.
  • I en ugnsform, ha tomatsåsen i botten, följt av squashen, keso och sedan den rivna osten på toppen.
  • Grädda i mitten av ugnen på 200°C i cirka 30 minuter.
  • Färdigt! Låt svalna i några minuter innan servering och njut!
Keyword Squashlasagne

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning