I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på squashlasagne!
Gör en snabb, enkel, fräsch och ljuvligt god squashlasagne med detta recept.
Detta är ett enkelt recept på squashlasagne som är otroligt gott och som kan göras med både nötfärs eller vegetarisk färs.
Detta är en härlig squashlasagne som kan göras året om. Den går fort att göra och blir snabbt en favorit på middagsbordet med sina fina smaker.
Jag älskar denna squashlasagne och tycker den är riktigt värd att göra. Receptet hittar ni precis här nedanför! Smaklig måltid!
Receptet – Så gör du:
Squashlasagne
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 1 st squash
- 400 g vegetarisk färs eller nötfärs
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 400 g (1 burk) hackade tomater
- 1 msk tomatpuré
- ½ tsk salt
- ½ tsk peppar
- 1 tsk lökpulver (kan utelämnas)
- 1 tsk paprikakrydda (kan utelämnas)
- 2 msk olivolja
- 2 dl keso
- 100 g riven ost
Instruktioner
- Riv squashen i långa skivor med en osthyvel. Stek i lite olivolja i en stekpanna. Strö sedan över lite av saltet och lägg på papper (detta för att få ur vatten ur squashen).
- Sätt ugnen på 200°C.
- Fräs hackad lök och vitlök i olja tillsammans med färsen tills att färgen fått färg överallt.
- Tillsätt tomatpuré, kryddor och hackade tomater. Koka upp och låt puttra i några minuter.
- I en ugnsform, ha tomatsåsen i botten, följt av squashen, keso och sedan den rivna osten på toppen.
- Grädda i mitten av ugnen på 200°C i cirka 30 minuter.
- Färdigt! Låt svalna i några minuter innan servering och njut!