Sockerkaka utan smör – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på sockerkaka utan smör!

Gör snabbt och enkelt denna sockerkaka utan smör, som också kan göras helt mjölkfri om man vill. Gör den i antingen en brödform eller en rund form!

Denna sockerkaka utan smör är en sådan där klassiker som alla älskar till fikat, eller till och med mellanmålet eller frukosten.

Att göra en sockerkaka utan smör är inte svårt med detta recept. Sockerkakan är snabb, enkel, och saftig. Passar perfekt att baka snabbt när som helst i veckan.

Kort sagt så älskar jag detta recept på sockerkaka utan smör och tycker det är riktigt värt att göra. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (1 sockerkaka utan smör)

  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl mjölk (eller vatten)
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°C.
  2. I en bunke, vispa ägg och strösocker ljust och fluffigt. I en separat skål, blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker, och tillsätt sedan ner i äggsmeten. Rör om.
  3. Värm mjölken varm (men inte kokande) i en kastrull på spisen, tillsätt sedan ner i smeten.
  4. Smörj en brödform (och bröa gärna) en form och tillsätt smeten.
  5. Grädda i nedre tredjedelen av ugnen i 180°C i ca 38-40 min.
  6. Färdigt! Ta ut ur ugnen och låt svalna. Njut av din sockerkaka utan smör!
Sockerkaka utan smör

Sockerkaka utan smör

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på sockerkaka utan smör! Gör snabbt och enkelt denna sockerkaka utan smör, som också kan göras helt mjölkfri om man vill. Gör den i antingen en brödform eller en rund form!
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 40 minuter
Total tid 50 minuter
Portioner 1 sockerkaka

Ingredienser
  

  • 3 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl mjölk (eller vatten)
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C.
  • I en bunke, vispa ägg och strösocker ljust och fluffigt. I en separat skål, blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker, och tillsätt sedan ner i äggsmeten. Rör om.
  • Värm mjölken varm (men inte kokande) i en kastrull på spisen, tillsätt sedan ner i smeten.
  • Smörj en brödform (och bröa gärna) en form och tillsätt smeten.
  • Grädda i nedre tredjedelen av ugnen i 180°C i ca 38-40 min.
  • Färdigt! Ta ut ur ugnen och låt svalna. Njut av din sockerkaka utan smör!
Keyword Sockerkaka utan smör

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning