Sockerkaka med smörkräm – Recept

5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på sockerkaka med smörkräm!

Detta är en klassisk sockerkaka med smörkräm som är både enkel såväl som riktigt god. Receptet kräver bara enkla ingredienser, vilket är ett plus!

Denna sockerkaka med smörkräm har en fin smak av vanilj och perfekt saftig tack vare smörkrämen. Denna sockerkaka förgyller alltid fikat och imponerar på alla.

Kort sagt så älskar jag denna sockerkaka med smörkräm och tycker den är riktigt värd att göra. Så god, saftig och snabb. Testa gärna receptet nedan!

Sockerkaka med smörkräm

Receptet – Så gör du:

Sockerkaka med smörkräm

5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är en klassisk sockerkaka med smörkräm som är både enkel såväl som riktigt god. Receptet kräver bara enkla ingredienser, vilket är ett plus!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 30 minuter
Totalt 40 minuter
Portioner 10 bitar

Ingredienser
 

Sockerkaka

  • 3 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kokande varmt vatten
  • 2 tsk bakpulver

Smörkräm

  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 4 tsk vaniljsocker

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°C.
  • I en bunke, vispa ägg och socker ljust och fluffigt.
  • Blanda vetemjöl och bakpulver i en separat skål och rör ner i äggblandningen tillsammans med kokhett vatten. Rör till en jämn smet.
  • Tillsätt smeten till en smord och bröad form. Grädda nederst i ugnen i cirka 30-35 minuter.
  • Nu till smörkrämen. Smält smöret i en kastrull. Så fort det smält, stäng av värmen och tillsätt mjölk och vaniljsocker. Rör om till en mjölktunn sås.
  • Ta ut sockerkakan ur ugnen och låt svalna några minuter. Dela sedan kakan på mitten i två bottnar, och bred ut ena hälften av smörfyllningen på ena botten, och andra hälften på den andra.
  • Sätt ihop bottnarna och pudra med florsocker när kakan har svalnat helt.
  • Njut av din sockerkaka med smörkräm!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Sockerkaka med smörkräm

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar