I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på sockerkaka med smörkräm!
Detta är en klassisk sockerkaka med smörkräm som är både enkel såväl som riktigt god. Receptet kräver bara enkla ingredienser, vilket är ett plus!
Denna sockerkaka med smörkräm har en fin smak av vanilj och perfekt saftig tack vare smörkrämen. Denna sockerkaka förgyller alltid fikat och imponerar på alla.
Kort sagt så älskar jag denna sockerkaka med smörkräm och tycker den är riktigt värd att göra. Så god, saftig och snabb. Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Sockerkaka med smörkräm
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
Sockerkaka
- 3 st ägg
- 3 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl kokande varmt vatten
- 2 tsk bakpulver
Smörkräm
- 100 g smör
- 1 dl mjölk
- 4 tsk vaniljsocker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C.
- I en bunke, vispa ägg och socker ljust och fluffigt.
- Blanda vetemjöl och bakpulver i en separat skål och rör ner i äggblandningen tillsammans med kokhett vatten. Rör till en jämn smet.
- Tillsätt smeten till en smord och bröad form. Grädda nederst i ugnen i cirka 30-35 minuter.
- Nu till smörkrämen. Smält smöret i en kastrull. Så fort det smält, stäng av värmen och tillsätt mjölk och vaniljsocker. Rör om till en mjölktunn sås.
- Ta ut sockerkakan ur ugnen och låt svalna några minuter. Dela sedan kakan på mitten i två bottnar, och bred ut ena hälften av smörfyllningen på ena botten, och andra hälften på den andra.
- Sätt ihop bottnarna och pudra med florsocker när kakan har svalnat helt.
- Njut av din sockerkaka med smörkräm!