Sockerkaka med smörkräm – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på sockerkaka med smörkräm!

Detta är en klassisk sockerkaka med smörkräm som är både enkel såväl som riktigt god. Receptet kräver bara enkla ingredienser, vilket är ett plus!

Denna sockerkaka med smörkräm har en fin smak av vanilj och perfekt saftig tack vare smörkrämen. Denna sockerkaka förgyller alltid fikat och imponerar på alla.

Kort sagt så älskar jag denna sockerkaka med smörkräm och tycker den är riktigt värd att göra. Så god, saftig och snabb. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (10 bitar sockerkaka med smörkräm)

Sockerkaka

  • 3 st ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kokande varmt vatten
  • 2 tsk bakpulver

Smörkräm

  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 4 tsk vaniljsocker

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. I en bunke, vispa ägg och socker ljust och fluffigt.
  3. Blanda vetemjöl och bakpulver i en separat skål och rör ner i äggblandningen tillsammans med kokhett vatten. Rör till en jämn smet.
  4. Tillsätt smeten till en smord och bröad form. Grädda nederst i ugnen i cirka 30-35 minuter.
  5. Nu till smörkrämen. Smält smöret i en kastrull. Så fort det smält, stäng av värmen och tillsätt mjölk och vaniljsocker. Rör om till en mjölktunn sås.
  6. Ta ut sockerkakan ur ugnen och låt svalna några minuter. Dela sedan kakan på mitten i två bottnar, och bred ut ena hälften av smörfyllningen på ena botten, och andra hälften på den andra.
  7. Sätt ihop bottnarna och pudra med florsocker när kakan har svalnat helt.
  8. Njut av din sockerkaka med smörkräm!
Sockerkaka med smörkräm

Sockerkaka med smörkräm

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på sockerkaka med smörkräm! Detta är en klassisk sockerkaka med smörkräm som är både enkel såväl som riktigt god. Receptet kräver bara enkla ingredienser, vilket är ett plus!
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 30 minuter
Total tid 40 minuter
Portioner 10 bitar

Ingredienser
  

Sockerkaka

  • 3 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kokande varmt vatten
  • 2 tsk bakpulver

Smörkräm

  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 4 tsk vaniljsocker

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175°C.
  • I en bunke, vispa ägg och socker ljust och fluffigt.
  • Blanda vetemjöl och bakpulver i en separat skål och rör ner i äggblandningen tillsammans med kokhett vatten. Rör till en jämn smet.
  • Tillsätt smeten till en smord och bröad form. Grädda nederst i ugnen i cirka 30-35 minuter.
  • Nu till smörkrämen. Smält smöret i en kastrull. Så fort det smält, stäng av värmen och tillsätt mjölk och vaniljsocker. Rör om till en mjölktunn sås.
  • Ta ut sockerkakan ur ugnen och låt svalna några minuter. Dela sedan kakan på mitten i två bottnar, och bred ut ena hälften av smörfyllningen på ena botten, och andra hälften på den andra.
  • Sätt ihop bottnarna och pudra med florsocker när kakan har svalnat helt.
  • Njut av din sockerkaka med smörkräm!
Keyword Sockerkaka med smörkräm

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning