Sockerkaka i brödform – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på sockerkaka i brödform!

Gör en härlig, klassisk sockerkaka i brödform med detta enkla och snabba recept.

Denna sockerkaka i brödform förgyller varje fikastund och går hem hos alla. Det är en kaka som är enkel att skiva upp och servera till exempelvis kaffet eller saften.

Jag älskar denna sockerkaka i brödform och tycker den är riktigt trevlig. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (1 st sockerkaka i brödform)

  • 150 g smör, rumstempererat
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 dl vatten

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°C.
  2. Rör ihop rumstempererat smör och socker så det blir pösigt i en stor bunke. Tillsätt äggen och rör om.
  3. I en separat skål, blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Tillsätt till smörblandningen och rör om.
  4. Tillsätt vatten till blandningen och blanda till en enhetlig, jämn smet.
  5. Smöra och bröa en brödform och tillsätt smeten.
  6. Grädda sockerkakan i nedre delen av ugnen på 180°C i ca 35-40 minuter. En tandpetare eller spett som sticks ned i kakan ska hålla sig degfritt när sockerkakan är färdig.
  7. Ta ut och låt svalna. Njut av din sockerkaka i brödform.
Sockerkaka i brödform

Sockerkaka i brödform

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på sockerkaka i brödform! Gör en härlig, klassisk sockerkaka i brödform med detta enkla och snabba recept.
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 35 minuter
Total tid 50 minuter
Portioner 1 brödform

Ingredienser
  

  • 150 g smör, rumstempererat
  • 2 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ dl vatten

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°C.
  • Rör ihop rumstempererat smör och socker så det blir pösigt i en stor bunke. Tillsätt äggen och rör om.
  • I en separat skål, blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Tillsätt till smörblandningen och rör om.
  • Tillsätt vatten till blandningen och blanda till en enhetlig, jämn smet.
  • Smöra och bröa en brödform och tillsätt smeten.
  • Grädda sockerkakan i nedre delen av ugnen på 180°C i ca 35-40 minuter. En tandpetare eller spett som sticks ned i kakan ska hålla sig degfritt när sockerkakan är färdig.
  • Ta ut och låt svalna. Njut av din sockerkaka i brödform.
Keyword Sockerkaka i brödform

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning