I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på sockerfria kakor för diabetiker!
Dessa sockerfria kakor för diabetiker är goda jordnötssmörskakor med låga kolhydrater, och de är perfekta för de med typ 2-diabetes. Riktigt läckra sockerfria kakor för diabetes som även andra uppskattar och tycker är goda!
Jag och min familj älskar dessa jordnötssmörkakor och har gjort dem länge, då min pappa har diabetes. Det här sockerfria receptet för jordnötssmörkakor är perfekt för honom men vi andra gillar dem också.
Om du eller någon annan i din närhet har typ 2-diabetes så kan du prova detta kakrecept för diabetiker! Kakorna är sockerfria och med lågt antal kolhydrater.
Receptet – Så gör du:
Sockerfria kakor för diabetiker
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 3 dl jordnötssmör, krämigt och saltat
- 2 st ägg
- 1,25 dl granulerat sötningsmedel
- 1 tsk vaniljextrakt
- ¼ tsk havssalt
- 1,5 dl jordnötter, valfritt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180°C. Klä en plåt med bakplåtspapper.
- I en stor blandningsskål, vispa jordnötssmör, ägg, sötningsmedel, vaniljextrakt och salt. Använd gärna en elvisp. Bearbeta tills blandningen är slät.
- Valfritt: Tillsätt hackade jordnötter tills de precis blandas in i degen (blanda inte för mycket).
- Placera degbollar på den förberedda plåten. Platta till varje degboll med en gaffel i ett kors och tvärs mönster.
- Grädda i cirka 15 till 20 minuter på 180°C i mitten av ugnen tills de är mycket lätt gyllene. Kyl helt innan servering. Kakorna blir knapriga när de svalnar.
Passar de inte för de med typ 1?
Jättegoda! Enda minus är att de lätt faller sönder, dvs inget att äta i bilen typ 😉