Snickersrutor – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på snickersrutor. Dessa sega snickersrutor är så goda att man inte tror att de är av denna värld! De tar inte heller så mycket tid att baka!

Jag älskar dessa snickersrutor. När jag är sugen på något sött – även till vardags – och jag inte har något specifik bakinspiration, då är snickersrutor det jag ofta bakar.

Jordnötter och kola ger snickersrutorna en härlig seghet och kombinationen med choklad är ju helt himmelsk.

Jag gillar att göra snickersrutor när som helst under året. En favorit är framförallt nu i november och december, jag tycker det passar bra till Halloween och jul!

Hur länge håller Snickersrutor? Du kan förvara dina snickersrutor i en förseglad behållare i rumstemperatur i 3 – 4 dagar, eller i kylen i upp till en vecka.

Kan de frysas? Ja, låt dina snickersrutor svalna helt, skär sedan och varva med bakplåtspapper emellan. Förvara i en lufttät fryssäker behållare i flera månader.

Ingredienser (16 st snickersrutor)

  • 120 g osötad bakchoklad; grovt hackad
  • 12 Snickers-chokladbars; skär i fjärdedelar
  • 1,5 dl smör
  • 3,5 dl socker
  • 3 ägg; lätt vispade
  • 1 tsk vaniljextrakt (frivilligt)
  • ¼ tsk salt
  • 2,5 dl mjöl

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 180 grader. Klä en cirka 20×20 centimeter stor bakplåt med bakplåtspapper, och smöra den om du inte använder bakplåtspapper.
  2. Ställ in chokladen (inte Snickers) i en mikrovågsugn samt smöret eller margarinet i 3-4 minuter eller tills smöret smält.
  3. Rör om tills chokladen smält. Rör ner socker. Tillsätt ägg, vanlijextrakt och salt. Tillsätt gradvis mjölet och rör om tills det precis blandat sig.
  4. Bred ut hälften av smeten i plåten. Lägg på ett jämnt lager Snickers och täck med resterande halva av smeten. Grädda i 30-35 minuter i ugnen; överbaka inte.
  5. Låt svalna helt innan du skär upp.
  6. Dina snickersrutor är färdiga! Njut!
snickersrutor

Snickersrutor

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på snickersrutor. Dessa sega snickersrutor är så goda att man inte tror att de är av denna värld! De tar inte heller så mycket tid att baka!
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 35 minuter
Total tid 45 minuter
Portioner 16 rutor

Utrustning

  • mikrovågsugn (rekommenderas)

Ingredienser
  

  • 120 g osötad bakchoklad; grovt hackad
  • 12 st Snickers-chokladbars; skär i fjärdedelar
  • 1,5 dl smör
  • 3,5 dl socker
  • 3 st ägg (lätt vispade)
  • 1 tsk vaniljextrakt (frivilligt)
  • ¼ tsk salt
  • 2,5 dl mjöl

Instruktioner

  • Värm ugnen till 180 grader. Klä en cirka 20×20 centimeter stor bakplåt med bakplåtspapper, och smöra den om du inte använder bakplåtspapper.
  • Ställ in chokladen (inte Snickers) i en mikrovågsugn samt smöret eller margarinet i 3-4 minuter eller tills smöret smält.
  • Rör om tills chokladen smält. Rör ner socker. Tillsätt ägg, vanlijextrakt och salt. Tillsätt gradvis mjölet och rör om tills det precis blandat sig.
  • Bred ut hälften av smeten i plåten. Lägg på ett jämnt lager Snickers och täck med resterande halva av smeten. Grädda i 30-35 minuter i ugnen; överbaka inte.
  • Låt svalna helt innan du skär upp.
  • Dina snickersrutor är färdiga!
Keyword snickersrutor

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning