Snickersrutor – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på snickersrutor. Dessa sega snickersrutor är så goda att man inte tror att de är av denna värld! De tar inte heller så mycket tid att baka!

Jag älskar dessa snickersrutor. När jag är sugen på något sött – även till vardags – och jag inte har något specifik bakinspiration, då är snickersrutor det jag ofta bakar.

Jordnötter och kola ger snickersrutorna en härlig seghet och kombinationen med choklad är ju helt himmelsk.

Jag gillar att göra snickersrutor när som helst under året. En favorit är framförallt nu i november och december, jag tycker det passar bra till Halloween och jul!

Hur länge håller Snickersrutor? Du kan förvara dina snickersrutor i en förseglad behållare i rumstemperatur i 3 – 4 dagar, eller i kylen i upp till en vecka.

Kan de frysas? Ja, låt dina snickersrutor svalna helt, skär sedan och varva med bakplåtspapper emellan. Förvara i en lufttät fryssäker behållare i flera månader.

Sammanfattningsvis så är dessa rutor magiska till fikat eller kaffet, såväl som till efterrätten. Det är så himla värt att göra dem och ha redo till när man vill ha något sött, och jag tycker verkligen de är värda att testa!

snickersrutor

Receptet – Så gör du:

Snickersrutor

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Dessa sega snickersrutor är så goda att man inte tror att de är av denna värld! De tar inte heller så mycket tid att baka!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 35 minuter
Totalt 45 minuter
Portioner 16 rutor

Ingredienser
 

  • 120 g osötad bakchoklad; grovt hackad
  • 12 st Snickers-chokladbars; skär i fjärdedelar
  • 150 g smör
  • 3,5 dl strösocker
  • 3 st ägg (lätt vispade)
  • 1 tsk vaniljextrakt (frivilligt)
  • ¼ tsk salt
  • 2,5 dl vetemjöl

Instruktioner

  • Värm ugnen till 180 grader. Klä en cirka 20×20 centimeter stor bakplåt med bakplåtspapper, och smöra den om du inte använder bakplåtspapper.
  • Ställ in chokladen (inte Snickers) i en mikrovågsugn samt smöret eller margarinet i 3-4 minuter eller tills smöret smält.
  • Rör om tills chokladen smält. Rör ner socker. Tillsätt ägg, vanlijextrakt och salt. Tillsätt gradvis mjölet och rör om tills det precis blandat sig.
  • Bred ut hälften av smeten i plåten. Lägg på ett jämnt lager Snickers och täck med resterande halva av smeten. Grädda i 30-35 minuter i ugnen; överbaka inte.
  • Låt svalna helt innan du skär upp.
  • Dina snickersrutor är färdiga!
Måltid Efterrätt
Kök Amerikanskt
Nyckelord snickersrutor

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar