Snabbrimmad torsk – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på snabbrimmad torsk!

Snabbrimmad fisk är ett klassiskt sätt att göra torsk lyxigare och ännu godare. Att torsken är snabbrimmad betyder att den är lättsaltad och får stå i cirka 20 minuter innan tillagning i ugnen. Resultatet blir att torsken håller ihop sig bättre och blir fastare i konstistensen!

Jag gillar att servera denna snabbrimmade torsk med kokt potatis, sallad, och en dillsås. Det är ett perfekt sätt att få torsken godare, fastare, och saftigare!

Denna snabbrimmade torsk går snabbare än andra rimningar vilket är praktiskt när man vill spara tid. Under tiden kan man förbereda tillbehören. Det hela blir ju så gott dessutom!

Kort sagt så älskar jag detta recept på snabbrimmad torsk och tycker det är riktigt värt att göra. Helt klart det bästa receptet på snabbrimmad torsk enligt mig helt enkelt. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (snabbrimmad torsk till 4 personer)

  • 500 g torskfilé (uppdelat över flera bitar)
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 1 tsk torkad timjan

Instruktioner

  1. Om torsken är fryst, låt den tina först.
  2. Gnid in torskfiléerna på båda sidor med salt. Låt stå i 20 minuter. Om du vill servera potatis, sätt den på kokning under tiden. Om du vill göra en sås till, gör den under tiden.
  3. Sätt ugnen på 180°C.
  4. Torka av fisken med hushållspapper och krydda med nymalen svartpeppar och lite timjan. Sätt torsken i en ugnsform och grädda i mitten av ugnen i cirka 10-12 minuter vid 180°C, tills den känns färdig.
  5. Den snabbrimmade torsken är färdig! Servera gärna med kokt potatis, citronklyfta, sallad och en härlig sås.
Snabbrimmad torsk

Snabbrimmad torsk

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på snabbrimmad torsk! Snabbrimmad fisk är ett klassiskt sätt att göra torsk lyxigare och ännu godare. Att torsken är snabbrimmad betyder att den är lättsaltad och får stå i cirka 20 minuter innan tillagning i ugnen. Resultatet blir att torsken håller ihop sig bättre och blir fastare i konstistensen!
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 30 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 500 g torskfilé (uppdelat över flera bitar)
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 1 tsk torkad timjan

Instruktioner

  • Om torsken är fryst, låt den tina först.
  • Gnid in torskfiléerna på båda sidor med salt. Låt stå i 20 minuter. Om du vill servera potatis, sätt den på kokning under tiden. Om du vill göra en sås till, gör den under tiden.
  • Sätt ugnen på 180°C.
  • Torka av fisken med hushållspapper och krydda med nymalen svartpeppar och lite timjan. Sätt torsken i en ugnsform och grädda i mitten av ugnen i cirka 10-12 minuter vid 180°C, tills den känns färdig.
  • Den snabbrimmade torsken är färdig! Servera gärna med kokt potatis, citronklyfta, sallad och en härlig sås.
Keyword Snabbrimmad torsk

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning