I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på snabbrimmad torsk!
Snabbrimmad fisk är ett klassiskt sätt att göra torsk lyxigare och ännu godare. Att torsken är snabbrimmad betyder att den är lättsaltad och får stå i cirka 20 minuter innan tillagning i ugnen. Resultatet blir att torsken håller ihop sig bättre och blir fastare i konstistensen!
Jag gillar att servera denna snabbrimmade torsk med kokt potatis, sallad, och en dillsås. Det är ett perfekt sätt att få torsken godare, fastare, och saftigare!
Denna snabbrimmade torsk går snabbare än andra rimningar vilket är praktiskt när man vill spara tid. Under tiden kan man förbereda tillbehören. Det hela blir ju så gott dessutom!
Receptet - Så gör du:
Snabbrimmad torsk
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 500 g torskfilé (uppdelat över flera bitar)
- salt
- nymalen svartpeppar
- 1 tsk torkad timjan
Instruktioner
- Om torsken är fryst, låt den tina först.
- Gnid in torskfiléerna på båda sidor med salt. Låt stå i 20 minuter. Om du vill servera potatis, sätt den på kokning under tiden. Om du vill göra en sås till, gör den under tiden.
- Sätt ugnen på 180°C.
- Torka av fisken med hushållspapper och krydda med nymalen svartpeppar och lite timjan. Sätt torsken i en ugnsform och grädda i mitten av ugnen i cirka 10-12 minuter vid 180°C, tills den känns färdig.
- Den snabbrimmade torsken är färdig! Servera gärna med kokt potatis, citronklyfta, sallad och en härlig sås.