Smulpaj utan havregryn – Recept

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på smulpaj utan havregryn!

Detta är en ljuvlig smulpaj utan havregryn, där du själv kan välja vilken frukt eller vilka bär du vill använda, enligt receptets mått. Superenkelt, supergott, och snabbt att laga!

Du kan göra denna smulpaj utan havregryn på flera olika fyllningar, exempelvis äpplen, persikor, olika typer av bär, päron, rabarber och säkert mycket mera som jag inte listade här på rak arm! Tänk på att du kan vilja lägga till en extra touch beroende på vilken fyllning du har, såsom kanel om du använder äpplen!

Kort sagt så älskar jag denna smulpaj utan havregryn och tycker den är så himla enkel och smidig att göra, med så mycket olika alternativ dessutom! Testa gärna!

Servera jättegärna med vaniljsås eller glass, det brukar vara två favorittillbehör!

Anteckning: Dubbla mängden potatismjöl ifall bären är frysta, så det blir 1 msk potatismjöl alltså!

Ingredienser (6 portioner)

Fyllning

  • 8 dl av valfria bär eller frukt
  • 0,5 msk potatismjöl
  • 1 msk strösocker

Smuldeg

  • 100 g smör, rumstempererat
  • 2,75 dl vetemjöl
  • 2 msk florsocker
  • 1 liten nypa salt

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 230°C.
  2. Skär ditt rumstempererade smör i små bitar och nyp till det i en bunke tillsammans med mjöl och florsocker. Blanda enhetligt och grynigt.
  3. Blanda till fyllningen i en ugnssäker form genom att röra om. Tillsätt eventuellt lite kanel till exempelvis äpplen eller plommon. 
  4. Toppa med smuldegen och grädda din smulpaj i mitten av ugnen på 230°C i cirka 15-18 minuter.
  5. Njut av din smulpaj utan havregryn!
Smulpaj utan havregryn

Smulpaj utan havregryn

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på smulpaj utan havregryn! Detta är en ljuvlig smulpaj utan havregryn, där du själv kan välja vilken frukt eller vilka bär du vill använda, enligt receptets mått. Superenkelt, supergott, och snabbt att laga!
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 25 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
  

Fyllning

  • 8 dl av valfria bär eller frukt
  • 0,5 msk potatismjöl
  • 1 msk strösocker

Smuldeg

  • 100 g smör, rumstempererat
  • 2,75 dl vetemjöl
  • 2 msk florsocker
  • 1 st liten nypa salt

Instruktioner

  • Förvärm ugnen till 230°C.
  • Skär ditt rumstempererade smör i små bitar och nyp till det i en bunke tillsammans med mjöl och florsocker. Blanda enhetligt och grynigt.
  • Blanda till fyllningen i en ugnssäker form genom att röra om. Tillsätt eventuellt lite kanel till exempelvis äpplen eller plommon. 
  • Toppa med smuldegen och grädda din smulpaj i mitten av ugnen på 230°C i cirka 15-18 minuter.
  • Njut av din smulpaj utan havregryn!
Keyword Smulpaj utan havregryn

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning