Smulpaj utan havregryn – Recept

4.8/5 baserat på 6 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på smulpaj utan havregryn!

Detta är en ljuvlig smulpaj utan havregryn, där du själv kan välja vilken frukt eller vilka bär du vill använda, enligt receptets mått. Superenkelt, supergott, och snabbt att laga!

Du kan göra denna smulpaj utan havregryn på flera olika fyllningar, exempelvis äpplen, persikor, olika typer av bär, päron, rabarber och säkert mycket mera som jag inte listade här på rak arm! Tänk på att du kan vilja lägga till en extra touch beroende på vilken fyllning du har, såsom kanel om du använder äpplen!

Kort sagt så älskar jag denna smulpaj utan havregryn och tycker den är så himla enkel och smidig att göra, med så mycket olika alternativ dessutom! Testa gärna!

Servera jättegärna med vaniljsås eller glass, det brukar vara två favorittillbehör!

Anteckning: Dubbla mängden potatismjöl ifall bären är frysta, så det blir 1 msk potatismjöl alltså!

Smulpaj utan havregryn

Receptet – Så gör du:

Smulpaj utan havregryn

4.8/5 baserat på 6 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Detta är en ljuvlig smulpaj utan havregryn, där du själv kan välja vilken frukt eller vilka bär du vill använda, enligt receptets mått. Superenkelt, supergott, och snabbt att laga!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 6 portioner

Ingredienser
 

Fyllning

  • 8 dl av valfria bär eller frukt
  • 0,5 msk potatismjöl
  • 1 msk strösocker

Smuldeg

  • 100 g smör, rumstempererat
  • 2,75 dl vetemjöl
  • 2 msk florsocker
  • 1 st liten nypa salt

Instruktioner

  • Förvärm ugnen till 230°C.
  • Skär ditt rumstempererade smör i små bitar och nyp till det i en bunke tillsammans med mjöl och florsocker. Blanda enhetligt och grynigt.
  • Blanda till fyllningen i en ugnssäker form genom att röra om. Tillsätt eventuellt lite kanel till exempelvis äpplen eller plommon. 
  • Toppa med smuldegen och grädda din smulpaj i mitten av ugnen på 230°C i cirka 15-18 minuter.
  • Njut av din smulpaj utan havregryn!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Smulpaj utan havregryn

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar