I denna artikel ger jag mitt bästa recept på smulpaj utan havregryn!
Detta är en ljuvlig smulpaj utan havregryn, där du själv kan välja vilken frukt eller vilka bär du vill använda, enligt receptets mått. Superenkelt, supergott, och snabbt att laga!
Du kan göra denna smulpaj utan havregryn på flera olika fyllningar, exempelvis äpplen, persikor, olika typer av bär, päron, rabarber och säkert mycket mera som jag inte listade här på rak arm! Tänk på att du kan vilja lägga till en extra touch beroende på vilken fyllning du har, såsom kanel om du använder äpplen!
Kort sagt så älskar jag denna smulpaj utan havregryn och tycker den är så himla enkel och smidig att göra, med så mycket olika alternativ dessutom! Testa gärna!
Servera jättegärna med vaniljsås eller glass, det brukar vara två favorittillbehör!
Anteckning: Dubbla mängden potatismjöl ifall bären är frysta, så det blir 1 msk potatismjöl alltså!
Receptet – Så gör du:
Smulpaj utan havregryn
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
Fyllning
- 8 dl av valfria bär eller frukt
- 0,5 msk potatismjöl
- 1 msk strösocker
Smuldeg
- 100 g smör, rumstempererat
- 2,75 dl vetemjöl
- 2 msk florsocker
- 1 st liten nypa salt
Instruktioner
- Förvärm ugnen till 230°C.
- Skär ditt rumstempererade smör i små bitar och nyp till det i en bunke tillsammans med mjöl och florsocker. Blanda enhetligt och grynigt.
- Blanda till fyllningen i en ugnssäker form genom att röra om. Tillsätt eventuellt lite kanel till exempelvis äpplen eller plommon.
- Toppa med smuldegen och grädda din smulpaj i mitten av ugnen på 230°C i cirka 15-18 minuter.
- Njut av din smulpaj utan havregryn!