Smörsås till fisk – Recept

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på smörsås till fisk!

En magisk smörsås till fisk som passar riktigt bra till exempelvis lax eller torsk. Jag tycker det är riktigt gott att servera med potatis som är antingen kokt, stekt eller ugnsrostad.

Smörsås till fisk är en magisk kombination som blir så himla god, och för tankarna direkt till ett lyxigt mål mat på restaurang. Smörsåsen passar riktigt bra till många typer av fisk, exempelvis lax eller torsk. Som tillbehör är exempelvis kokt broccoli ett riktigt gott val.

Jag älskar denna smörsås till fisk och kan starkt rekommendera den när man vill ha något riktigt gott. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (smörsås till fisk för 4 personer)

  • 2 dl vitt vin
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 250 g smör, rumstempererat och tärnat
  • salt
  • svartpeppar

Instruktioner

  1. Skala och finhacka schalottenlöken.
  2. Koka upp schalottenlöken tillsammans med vinet och vinägern i en kastrull, tills det bara är ungefär 1 dl kvar av vätskan.
  3. Sila bort löken med hjälp av en finmaskig sil. Såsen går åter ner i kastrull.
  4. Sätt på värmen på nytt och rör ned smörtärningarna, men låt det inte börja koka! Krydda med salt och malen svartpeppar efter smak.
  5. Håll såsen varm under lock till servering.
  6. Njut av din smörsås till fisk!
Smörsås till fisk

Smörsås till fisk

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på smörsås till fisk! En magisk smörsås till fisk som passar riktigt bra till exempelvis lax eller torsk. Jag tycker det är riktigt gott att servera med potatis som är antingen kokt, stekt eller ugnsrostad.
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 20 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

  • 2 dl vitt vin
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 st finhackade schalottenlökar
  • 250 g smör, rumstempererat och tärnat
  • salt
  • svartpeppar

Instruktioner

  • Skala och finhacka schalottenlöken.
  • Koka upp schalottenlöken tillsammans med vinet och vinägern i en kastrull, tills det bara är ungefär 1 dl kvar av vätskan.
  • Sila bort löken med hjälp av en finmaskig sil. Såsen går åter ner i kastrull.
  • Sätt på värmen på nytt och rör ned smörtärningarna, men låt det inte börja koka! Krydda med salt och malen svartpeppar efter smak.
  • Håll såsen varm under lock till servering.
  • Njut av din smörsås till fisk!
Keyword Smörsås till fisk

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning