I denna artikel ger jag mitt bästa recept på smörsås till fisk!
En magisk smörsås till fisk som passar riktigt bra till exempelvis lax eller torsk. Jag tycker det är riktigt gott att servera med potatis som är antingen kokt, stekt eller ugnsrostad.
Smörsås till fisk är en magisk kombination som blir så himla god, och för tankarna direkt till ett lyxigt mål mat på restaurang. Smörsåsen passar riktigt bra till många typer av fisk, exempelvis lax eller torsk. Som tillbehör är exempelvis kokt broccoli ett riktigt gott val.
Jag älskar denna smörsås till fisk och kan starkt rekommendera den när man vill ha något riktigt gott. Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Smörsås till fisk
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 2 dl vitt vin
- 2 msk vitvinsvinäger
- 2 st finhackade schalottenlökar
- 250 g smör, rumstempererat och tärnat
- salt
- svartpeppar
Instruktioner
- Skala och finhacka schalottenlöken.
- Koka upp schalottenlöken tillsammans med vinet och vinägern i en kastrull, tills det bara är ungefär 1 dl kvar av vätskan.
- Sila bort löken med hjälp av en finmaskig sil. Såsen går åter ner i kastrull.
- Sätt på värmen på nytt och rör ned smörtärningarna, men låt det inte börja koka! Krydda med salt och malen svartpeppar efter smak.
- Håll såsen varm under lock till servering.
- Njut av din smörsås till fisk!