I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på smördegspiroger med köttfärs!
Jag är fullständigt kär i detta recept! Dessa smördegspiroger med köttfärs har en härlig och rik fyllning med massor av smak med god kryddning av spiskummin och paprikapulver.
Smördeg gör det enklare och snabbare att göra ljuvliga piroger med köttfärs. De blir riktigt goda även som matlåda eller mellanmål!
Efter tillagning, förvara i antingen i frysen eller i kylen och värm gärna upp i mikrovågsugn vid servering. Goda i kylen några dagar efter när de lagats.
Jag hoppas verkligen detta enklare och snabbare sätt att göra piroger på ska uppskattas av er lika mycket som det gillas av mig! Här kommer receptet! Smaklig måltid!
Receptet - Så gör du:
Smördegspiroger med köttfärs
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 400 g smördeg
- 300 g köttfärs
- smör till stekning
- 1 tsk malen spiskummin
- 1 tsk paprikapulver
- salt
- peppar
- 2 dl creme fraiche
- 1 st tomat
- 100 g riven ost
- 1 st ägg till pensling
Instruktioner
- Stek köttfärsen i smör i en stekpanna så att den inte längre är rosa någonstans. Tillsätt creme fraiche och rör om och låt puttra. Krydda med spiskummin, paprikapulver, salt och peppar. Tärna tomaten i små bitar och tillsätt ned i pannan, låt bli varmt. Ta bort från värmen och tillsätt riven ost i blandningen. Rör om.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Kavla ut smördegen lite lätt, och dela dem på mitten i 10 stycken lika stora rutor.
- Lägg ut fyllningen på varje ruta smördeg. Vik ihop kanterna och tryck till.
- Lägg dina smördegspiroger på en plåt klädd med bakplåtspapper. Vispa upp ett ägg och pensla varje piroger.
- Grädda pirogerna i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
- Njut av dina smördegspiroger med köttfärs!