Smördegspiroger med köttfärs – Recept

4.7/5 baserat på 3 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på smördegspiroger med köttfärs!

Jag är fullständigt kär i detta recept! Dessa smördegspiroger med köttfärs har en härlig och rik fyllning med massor av smak med god kryddning av spiskummin och paprikapulver.

Smördeg gör det enklare och snabbare att göra ljuvliga piroger med köttfärs. De blir riktigt goda även som matlåda eller mellanmål!

Efter tillagning, förvara i antingen i frysen eller i kylen och värm gärna upp i mikrovågsugn vid servering. Goda i kylen några dagar efter när de lagats.

Jag hoppas verkligen detta enklare och snabbare sätt att göra piroger på ska uppskattas av er lika mycket som det gillas av mig! Här kommer receptet! Smaklig måltid!

Smördegspiroger med köttfärs

Receptet - Så gör du:

Smördegspiroger med köttfärs

4.7/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Jag är fullständigt kär i detta recept! Dessa smördegspiroger med köttfärs har en härlig och rik fyllning med massor av smak med god kryddning av spiskummin och paprikapulver.
Förberedelser 20 minuter
Tillagning 25 minuter
Totalt 45 minuter
Portioner 10 smördegspiroger

Ingredienser
 

  • 400 g smördeg
  • 300 g köttfärs
  • smör till stekning
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt
  • peppar
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 st tomat
  • 100 g riven ost
  • 1 st ägg till pensling

Instruktioner

  • Stek köttfärsen i smör i en stekpanna så att den inte längre är rosa någonstans. Tillsätt creme fraiche och rör om och låt puttra. Krydda med spiskummin, paprikapulver, salt och peppar. Tärna tomaten i små bitar och tillsätt ned i pannan, låt bli varmt. Ta bort från värmen och tillsätt riven ost i blandningen. Rör om.
  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Kavla ut smördegen lite lätt, och dela dem på mitten i 10 stycken lika stora rutor.
  • Lägg ut fyllningen på varje ruta smördeg. Vik ihop kanterna och tryck till.
  • Lägg dina smördegspiroger på en plåt klädd med bakplåtspapper. Vispa upp ett ägg och pensla varje piroger.
  • Grädda pirogerna i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
  • Njut av dina smördegspiroger med köttfärs!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Piroger med smördeg, Smördegspiroger, Smördegspiroger med köttfärs

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar