Skolans remouladsås – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på skolans remouladsås!

Denna ljuvligt goda sås känner de allra flesta igen, och skolans remouladsås är den perfekta såsen till panerad fisk, kokt potatis, och dessutom det klassiska tillbehöret gröna ärtor.

Låt dig föras direkt till skolans matsal med detta goda recept på skolans remouladsås. Perfekt till panerad fisk, fiskpinnar, men även vanlig ugnsbakad eller stekt fisk, såsom smörstekt torsk eller sej vilket jag verkligen tycker om!

Den görs med enkla ingredienser som man oftast redan har i kylen eller skafferiet. Det gör att den allt som oftast går riktigt smidigt att slänga ihop!

Såsen går att förvara i några dagar övertäckt i kylen, i antingen en lufttät behållare eller i en skål övertäckt med plastfolie. Passar perfekt till exempelvis en matlåda eller till att äta tillsammans med rester!

Denna typ av sås serveras på förskolor, grundskolor, och gymnasier landet över, och många har fina minnen av den. Jag gillar att ställa in den i kylen så den håller sig kyld till serveringen. Framförallt så tycker jag den är god härligt kyld, men många gillar den också lite mer tempererad så den fungerar bra på båda sätt!

Kort sagt så älskar jag detta recept på skolans remouladsås och det är så gott till fisk. Testa gärna receptet nedan!

Skolans remouladsås

Receptet – Så gör du:

Skolans remouladsås

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Denna ljuvligt goda sås känner de allra flesta igen, och skolans remouladsås är den perfekta såsen till panerad fisk, kokt potatis, och dessutom det klassiska tillbehöret gröna ärtor.
Förberedelser 2 minuter
Tillagning 3 minuter
Totalt 5 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 2,5 dl gräddfil
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk bostongurka
  • 1 tsk dill
  • 1 msk citronsaft
  • 0,5 tsk salt
  • 1 nypa svartpeppar

Instruktioner

  • Blanda alla ingredienser till remouladsåsen i en skål.
  • Förvara kallt till servering.
  • Njut av skolans remouladsås!
Måltid Sås
Kök Svenskt
Nyckelord Skolans remouladsås

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar