Skolans kycklingsoppa – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på skolans kycklingsoppa!

Detta recept är en tolkning av skolans kycklingsoppa som serveras i skolor landet över. En riktigt god soppa med lätt kokosgrädde som är värmande, mättande, och ljuvlig i smaken.

Detta recept på skolans kycklingsoppa för tankarna tillbaka till det klassiska receptet från skolköket. Jag tycker detta är en riktigt god, klassisk soppa som är riktigt tröstande och fin i smaken.

Kort sagt så älskar jag detta recept på skolans kycklingsoppa och tycker den är riktigt härlig. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (4 portioner av skolans kycklingsoppa)

  • 350 g kycklingfilé
  • 1 morot
  • 1 purjolök
  • 4 dl vatten
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 tärningar hönsbuljong
  • 4 dl lätt kokosmjölk
  • 1 tsk riven ingefära
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • salt efter smak
  • valfritt: saften från en halv lime

Instruktioner

  1. Tärna kycklingen i bitar och fräs i en stekpanna i lite olja.
  2. Skala och skiva moroten, och skiva även purjolöken.
  3. Tillsätt vattnet till en kastrull och tillsätt vetemjölet. Sätt på värmen på spisen och låt koka upp.
  4. Tillsätt kycklingen, moroten, buljongtärningarna, den lätta kokosmjölken, och riven ingefära. Låt puttra i 5 minuter eller tills att moroten blir mjuk.
  5. Tillsätt purjolöken och tillsätt sambal oelek. Smaka av med salt.
  6. När soppan är färdig, ta bort från värmen och pressa ned saften från en halv lime.
  7. Färdigt, njut av skolans kycklingsoppa!
Skolans kycklingsoppa

Skolans kycklingsoppa

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på skolans kycklingsoppa! Detta recept är en tolkning av skolans kycklingsoppa som serveras i skolor landet över. En riktigt god soppa med lätt kokosgrädde som är värmande, mättande, och ljuvlig i smaken.
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 15 minuter
Total tid 25 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 350 g kycklingfilé
  • 1 st morot
  • 1 st purjolök
  • 4 dl vatten
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 tärningar hönsbuljong
  • 4 dl lätt kokosmjölk
  • 1 tsk riven ingefära
  • ½ tsk sambal oelek
  • salt efter smak
  • valfritt: saften från en halv lime

Instruktioner

  • Tärna kycklingen i bitar och fräs i en stekpanna i lite olja.
  • Skala och skiva moroten, och skiva även purjolöken.
  • Tillsätt vattnet till en kastrull och tillsätt vetemjölet. Sätt på värmen på spisen och låt koka upp.
  • Tillsätt kycklingen, moroten, buljongtärningarna, den lätta kokosmjölken, och riven ingefära. Låt puttra i 5 minuter eller tills att moroten blir mjuk.
  • Tillsätt purjolöken och tillsätt sambal oelek. Smaka av med salt.
  • När soppan är färdig, ta bort från värmen och pressa ned saften från en halv lime.
  • Färdigt, njut av skolans kycklingsoppa!
Keyword Skolans kycklingsoppa

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning